Forum » Programiranje » Mathematica - problem s procedurami
Mathematica - problem s procedurami
gladiator ::
A mi lahko kdo pomaga iz zagate?
Moram nek problem v Mathematici resit, pa ne vem, kak ta finta v Mathematici zgleda:'(
Npr. ce mas funkcijo
Dvojni[x_]:=(x=x+x)
Pol pa napises:
x=5
Dvojni[x]
x
in ti na koncu vrne, da je x 5, jaz pa bi rad, da bi bil 10. Pri Pascalu bi pac dal var zraven, pri mathematici pa nimam pojma kaj.
Pliz help
Moram nek problem v Mathematici resit, pa ne vem, kak ta finta v Mathematici zgleda:'(
Npr. ce mas funkcijo
Dvojni[x_]:=(x=x+x)
Pol pa napises:
x=5
Dvojni[x]
x
in ti na koncu vrne, da je x 5, jaz pa bi rad, da bi bil 10. Pri Pascalu bi pac dal var zraven, pri mathematici pa nimam pojma kaj.
Pliz help
gladiator ::
Hvala za namig :) .
Sem pa bolj Pascal/Delphijevski tip, pa mi moje tamkajsnje znanje o kazalcih pri Mathematici ne pomaga kaj dosti.:( (var rulz!!:D )
Ce bi pa dobil kak konkretn primercek, kak se pointerji uporabljajo pri mathematici v navezi s funkcijami, bi bil ful happy...
Sem pa bolj Pascal/Delphijevski tip, pa mi moje tamkajsnje znanje o kazalcih pri Mathematici ne pomaga kaj dosti.:( (var rulz!!:D )
Ce bi pa dobil kak konkretn primercek, kak se pointerji uporabljajo pri mathematici v navezi s funkcijami, bi bil ful happy...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IntegriranjeOddelek: Šola | 4035 (1375) | marjan_h |
» | integralOddelek: Šola | 3365 (1802) | Elyon8472 |
» | Mathematica - Plot fukcijaOddelek: Pomoč in nasveti | 1159 (767) | dolencm |
» | MathematicaOddelek: Šola | 2538 (1514) | bluefish |
» | Nelinearna regresijaOddelek: Šola | 2105 (1958) | kitzbrado |