Forum » Izdelava spletišč » pozicioniranje
pozicioniranje
d'Regi ::
Živjo!
Ali mi lahko nekdo pove, kako lahko en div postavim na dno nekega drugega div-a.
Matram se že kar nekaj časa s tem in mi ne rata in ne rata.
|////////////////////////////| --prvi div
|////////////////////////////|
|/ _________________________ /|
||__________________________|| -- drugi div, ki je poravnan s spodnjim robom prvega
|____________________________|
Lp, Andrej
Ali mi lahko nekdo pove, kako lahko en div postavim na dno nekega drugega div-a.
Matram se že kar nekaj časa s tem in mi ne rata in ne rata.
|////////////////////////////| --prvi div
|////////////////////////////|
|/ _________________________ /|
||__________________________|| -- drugi div, ki je poravnan s spodnjim robom prvega
|____________________________|
Lp, Andrej
Nobelov ::
poskusi prvemu divu nastavit {position: relative}, drugemu pa {position:absolute; bottom: 0;}, s tem, da imaš drugi div znotraj prvega
d'Regi ::
O... Dela.
Hvala!
Ali mi lahko prosim razložiš kako to? Mislil sem, da {position: relative} vpliva samo na zunanjo pozicijo prvega diva in ne njegovo notranjost.
Pa še nekaj. Ali kdo ve substitut za min-width/height v IE, ker mi noče delat.
Lp, Andrej
Hvala!
Ali mi lahko prosim razložiš kako to? Mislil sem, da {position: relative} vpliva samo na zunanjo pozicijo prvega diva in ne njegovo notranjost.
Pa še nekaj. Ali kdo ve substitut za min-width/height v IE, ker mi noče delat.
Lp, Andrej
Road Runner ::
Element, pozicioniran absolutno, se pozicionira glede na najblizjega "starsa", ki ni staticno pozicioniran (torej je relative, absolute ali fixed). Zato recemo zunanjemu elementu, naj bo "relative", da lahko znotraj njega dolocamo pozicijo absolutno.
Resitev za IE bi bila naprimer ta, da v element postavis nek drug element ki ima fiksno sirino. Tako se zunanji element ne bo skrcil pod to sirino.
Resitev za IE bi bila naprimer ta, da v element postavis nek drug element ki ima fiksno sirino. Tako se zunanji element ne bo skrcil pod to sirino.
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 347344 (6481) | sunniegoldie |
» | Prikaz HTML elementa nad drugim?Oddelek: Izdelava spletišč | 1954 (1621) | Netrunner |
» | Vodič: kako centrirati element s CSS-jemOddelek: Izdelava spletišč | 1123 (981) | cungalungaa |
» | Pomoč pri cssOddelek: Izdelava spletišč | 954 (829) | Jerry000 |
» | [CSS]Pozicioniranje footer divaOddelek: Izdelava spletišč | 2467 (2414) | amaze646 |