» »

Kaj mislite o naslednji kombinaciji?

Kaj mislite o naslednji kombinaciji?

Nanook ::

MSI MS6378 mATX +VGA+SB+LAN (26,040SIT) in INTEL CELERON 1000/256 BOX (25,200SIT). Nameravam namreč nadgradit računalnik-procesor, ker pa je vse tako zastarelo, moram kupit novo osnovno ploščo, RAM.
Kateri RAM bi priporočali k tej kombinaciji? Trenutno nimam veliko denarja, zato bi raje nekaj srednjega. A je ta kombinacija sploh v redu? Kaj vi priporočate?
Hvala. :)

krucymucy ::

Kaj pa tole:
- Epox 8k3a ... 32K sit
- TB 1000.... 25K sit ... ali pa Duron 1200
- 128MB DDR rama 12K sit (ker je drag)

... sam tko mimogrede bo ta kombinacija dost hitrejša kot tvoja pa če že moraš tud ram menjat je brezveze, da spet kupuješ DDR

P.S. razen če nimaš osebnih presodkov do AMD-ja!!!

Nanook ::

To je bil pa hiter odgovor! Hvala. :D
Sem na žalost čist izven računalniškega sveta trenutno; ni časa. :'(
Procesor mora bit Intel Celeron, za osnovno ploščo pa ne vem. Katera je v redu in ne predraga (AMD?)? Ne bi rada dala 100.000SIT za vse skupaj. Pa je to zelo slabo, če so grafična in zvočna kartica na sami plošči? Rač. ne nameravam uporabljat za igranje igric, gledanja tv,... ampak predvsem za pisanje in internet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Nanook ()

Sumo ::

Hehe, za pisanje in internet bo se prehiter :D

ghibly ::

Ploščo Elitko K7S5A za 22k
CPU pa Durona Morgana 1000 za 18,5k

Plošča podpira SDRAM, ki je BTW za malenkost cenejši cca. 11k 128MB.

Total 51,5k SIT z DDV.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ghibly ()

Brane2 ::

Ne kupuj plošč z integrirano kartico. Raje daj tistih par kSIT za kakršnokoli kartico, tud prastara Nvidia TNT2 za tistih 5 kSIT bo suvala v orimerjavi z integrirano varianto.

Kar se Celerončka tiče, bi jaz vzel kaj v zlati sredini. Recimo 1.1 GHz model se zdi O.K. glede na ceno. Plata za tako stvar- karkoli cenenega. PCX ima v ponudbi kar precej platic, ki bi se lepo obnesle, pa vsake tolk imajo platice, ki so še posebej poceni, ker so bile popravljene pri proizvajalcu, pregledane in poslane nazaj.

Ena taka je recimo:

OPQ115 (PCX-ova koda v ceniku) QDI, ADVANCE 10m Via Apollo Pro 133A int. SB, ATA66 AGP 4x FC-PGA,PIII, Celeron, VIA-CyrixIII - tovarniško popravljena

Cena: 11.800,00 oziroma 14.160 z vštetim DDV

Taka stvar naj bi ti s Celerončkom (ki ga lahko tud tam dobiš) delala zelo lepo. sploh če dodaš še:

-128 MB SDRAM modul (12 kSIT z DDV)

-CPI382 (PCX-ova koda v ceniku) Celeron 1100 MHz FC-PGA BOX 256kB Cache, 100MHz, 0,13u

Cena: 22.400,00 oziroma 26.880 z DDV

Resda ni najcenejši Celeron v ponudbi, je pa 0.13 mikronski (manj porabi in manj se greje), ima 100 MHZ FSB in 256 kB L2 cacheja, kar se mu zelo solidno pozna in je tistih nekaj jurjev vloženih tu vredno razlike.

Najcenejša kartica pri PCX je TNT2 z 32 MB DRAM-a za tistih 10kSIT + DDV. Če se ti to zdi preveč, najdi kje kako staro TNT2 z 16 MB DRAM- morala bi jo dobiti za 6 kSIT...

Kar se osnovne plošče tiče, če jo hočeš, pohiti. Te stvari ( tovarniško popravljene itd) so pri njih v zelo omejenih količinah...






SLOWWWeb.net ::

Ko si lahko razbral iz odgovorov bodi pameten in kupi plato malo močnejšo - beri: brez grafične kartice in obrestovalo se ti bo!
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

tha_man ::

Tako je: grafične kartice na plati so čist v redu, *razen* za 3D igre, kjer so zanič. Če je integrirana plata *opazno* cenejša kot bi bla ena poceni grafična + navadna plata, pol se splača (če ne igraš 3D iger), drugače pa nikakor ne.

Kako ubogo zvočno kartico imajo pa itak skoraj vse plate hočeš-nočeš integrirano.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tha_man ()

Brane2 ::

Če je kartica že integrirana, naj bo vsaj taka ki ma poseben ram za sliko IN NE SMA (torej taka, ki riše sliko iz navadnega RAM-a). pri slednji zajem podatkov z sliko nardi gužvo na bus-u in ubije vsako sled hitrosti, ki ji je ostala.

Recimo, če dobiš kako Intelovo plato kje na osnovi I815 čipovja, je to lahko zelo u redu.
Nice 2D performance in neupočasnjeno delo ne glede na globino in ločljivost. Intel sicer ni ne vem kaj, a če te zanimajo full poceni variante mogoče kje skoplješ kaj rabljenega za drobiž (ni vredna, da bi jo človek kupu novo)...

MViper ::

Ojla racunalnicarka :))

Moje izkusnje so sledece.. 2 let nazaj sm si za sekundarni racunalnik kupu Celeron 500 z MS plato.. in potem sem stvar zamenal z Duron 850.. da vids kaksna razlika, tako da od Intela ne maram drugega kot kaksn P4. V cenejsih procesorjih (oskubljenih) je AMD za moje pojme (kolikor mam jaz izkusnje) veliko hitrejsi.. Tako da, celerona se po moje ne splaca, raje si kup Durona to je pod prvo.

Pod drugo, ker procesor ni ne vem kaksen mocan in zahteven je v bistvu skoraj vseeno kaksno plato das zraven, ceprov moja teorija je da se na platah ne spara, vendar imas dokaj nezahtevno konfiguracijo tko da bo vseen, samo se pa vzdrzi plat ki imajo integrirano od sivanke do hotela, ker to se nikoli ni bilo kvalitetno in je "tok da je", da lahko reces da je. In to velja za SB, LAN, Modem itd.. ce bos mela mal "srece" ti dolocenih integriranih stvari celo Windowsi ne bojo zaznal, kot se je pri men dogajal pri SoundBlasterju v Millenniumih in v XPih..

Kolega je omenil plato elite sys 735 aka K7S5a.. ta plosca je totaln obup.. Ne vem jez osebno sem jo mel 2 dni v racunalniku ko mi popolnoma nic delalo. In potem je prodajalec sam priznal da to ni najbolj tolerantna plosca in da ima tezave, ce imas veliko stvari priklopljenih, sam imam Scanner, IRda, 2 misi, 2 CD-roma, 2 diska, Soundblaster, GeForca, Printer, Mrezna, Brezkabla tipkovnca in mis in plata se je dejansko sesula pod to tezo, vendar pri tebi mislim da to ne bo problem, tko da mogoce pride v postev tudi ta plosca..

Brez zamere vsem ostalim, tukaj sem samo napisal moje izkusnje in moje skromno mnenje.

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plata+procesor

Oddelek: Kaj kupiti
252355 (1243) jest10
»

Kako je to možno - crknila mamaplata?

Oddelek: Pomoč in nasveti
71322 (1148) AtaStrumf
»

računalnik za študentko prava

Oddelek: Kaj kupiti
281356 (845) TESKAn
»

Luštne µPlate VIA C3-test

Oddelek: Strojna oprema
311948 (1398) Smidgy
»

ANKETA

Oddelek: Strojna oprema
362222 (1876) XsenO

Več podobnih tem