Forum » Programska oprema » Norton Ghost 12 - NTLDR missing
Norton Ghost 12 - NTLDR missing
pirx ::
Pozdrav!
En strašen problem imam. :) Stari Ghost je na IDE diskih delal tako lepo, odkar pa so ti SATA diski, nič ne dela več... Anyway, imam 5 Dellovih Optiplexov 330 s SATA diski in rad bi kloniral OS (Windows XP) z vsemi programi vred.
Torej, z Nortonom sem naredil standarden "My Computer Backup" in spekel image na DVDje. Na drugem računalniku sem zagnal Norton Recovery Disk in obnovitev sistema, s tem, da so na koncu še nekatere opcije v stilu "Make HDD Bootable", "Restore MBR" in še ena, za katero sem pozabil, katera je. V glavnem, "Make HDD..." in "Restore MBR" sem obkljukal in obnovitev steče lepo do konca, po ponovnem zagonu pa izpiše napako "NTLDR missing, press Ctrl+... to reboot".
Mi lahko kdo prosim razloži, kaj delam narobe? Z Nortonom 8 ali 2003 nikoli nisem imel teh problemov.
En strašen problem imam. :) Stari Ghost je na IDE diskih delal tako lepo, odkar pa so ti SATA diski, nič ne dela več... Anyway, imam 5 Dellovih Optiplexov 330 s SATA diski in rad bi kloniral OS (Windows XP) z vsemi programi vred.
Torej, z Nortonom sem naredil standarden "My Computer Backup" in spekel image na DVDje. Na drugem računalniku sem zagnal Norton Recovery Disk in obnovitev sistema, s tem, da so na koncu še nekatere opcije v stilu "Make HDD Bootable", "Restore MBR" in še ena, za katero sem pozabil, katera je. V glavnem, "Make HDD..." in "Restore MBR" sem obkljukal in obnovitev steče lepo do konca, po ponovnem zagonu pa izpiše napako "NTLDR missing, press Ctrl+... to reboot".
Mi lahko kdo prosim razloži, kaj delam narobe? Z Nortonom 8 ali 2003 nikoli nisem imel teh problemov.
OK, hvala za nasvet, bom preveril.
Vseeno pa bi bilo dobro vedeti zakaj dobivam NTLDR napako. Izkušnje in nasveti so dobrodošli. :)
Vseeno pa bi bilo dobro vedeti zakaj dobivam NTLDR napako. Izkušnje in nasveti so dobrodošli. :)
jan01 ::
Z ghostom(te novejše serije) so velikokrat težave, kar pogooglaj o tem, pa še kak ghost vs true image...
Sem že poiskal neke freeware alternative v službi, ki temeljijo na Linuxu. Sicer nisem nek ljubitelj Linuxa, ampak z malo branja bo ratalo. :)
Aja, Acronis True Image sem preizkusil, kot trial. Zadeva caruje! Hvala za priporočilo.
Aja, Acronis True Image sem preizkusil, kot trial. Zadeva caruje! Hvala za priporočilo.
jan01 ::
Imaš kar nekaj free, zelo dobrih(za različno uporabo) alternativ:
clonezilla free, gpl
cobian backup fre mpl
driveimage xml-freeware
...
clonezilla free, gpl
cobian backup fre mpl
driveimage xml-freeware
...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kloniranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 4695 (3825) | solatko |
» | program za kopiranje diskOddelek: Programska oprema | 4301 (3734) | imagodei |
» | Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7355 (5775) | thebaloh |
» | kater program?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1343 (1128) | solatko |
» | GhostOddelek: Programska oprema | 1594 (1477) | Jeronimo |