» »

Ghost

Ghost

Tea Time ::

Pozdravljeni.

Nameravam na novo postaviti sistem in me zanima naslednje. Kako narediti image z Norton Ghost. Nikoli še namreč nisem tega počel in nekaj kratkih napotkov bi prišlo zelo prav (v smislu: kje je potrebno posebej paziti...).

Ali bi vi uporabili Norton Ghost ali raje kateri drugi program?

Hvala za napotke, lp.
Have a break!

Damjan Jagar ::

Za začetk preberi/prebrskaj tole.
http://jagar.si

Tea Time ::

Sem že pred tem prebral itd... Ma še mi vedno ni jasno. Tega res ne poznam in nočem nekaj kar na pamet delati.
Problem:
- NTFS
- SATA
- Več particij na enem disku

Aha, mene zanima samo particija, kjer bom imel postavljen sistem. In hočem, da mi potem tudi "popravlja" samo to particijo, ostale pa pusti na miru.

Okej, zdaj pa kako vse to združiti v image, po možnosti bootable. Katero verzijo uporabiti (2003, 2005?) Če ni bootable - kaj to pomeni. Kako pa potem zaženeš stvarco. Hvala
Have a break!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tea Time ()

Damjan Jagar ::

Nekaj let nazaj sem uporabil Ghosta iz podobnega razloga kot ti. Naredil sem si kopijo sistemskega (frišnega) diska na drug disk. Sicer se zadev ne spomnim tako podrobno, ti pa lahko povem, da ni noben bav-bav. Vse je bilo dosti user-friendly. Izbral si disk in ti je pač naredil image. Probaj iti skozi, da boš videl kako zgleda. Če ti pa kaj ne bo jasno se pa itak lahko ustaviš pred zadnjim OKjem.

Zdaj, če ima kdo še kaj bolj osvežen spomin, na dan z besedo.
http://jagar.si

McMallar ::

Sicer sem na Slo-tech že to pisal, ampak ker sem prijazna duša :))

Jaz uporabljam Hiren's boot CD, na katerem je tudi Norton Ghost (mislim, da je verzija 8?). Ni nobenih težav s SATA diski in NTFS particijami. Vse kar rabiš je, da izbereš make image from partition (nekaj takega), izbereš disk, na katerem je particija, izbereš particijo in nato izbereš še disk (če jih imaš več) in particijo, na kateri bi želel imeti image. V osnovi je nastavljen tako, da ti dela datoteke velike 2GB (če imaš seveda toliko podatkov).

Kar se bootable tiče, se ne ukvarjam s tem, saj je Hiren's bootable in tam imam prav vse programe, ki jih za delo z diski in ostalimi stvarmi potrebujem.

jurre ::

lahko poskusis tudi Acronis True Image
Jaz sem tudi sam delal prvic in kot je rekel Cyb3r se da narest, pac preberes kaj je treba in gre. Me je pa motilo pri tem programu da ne zna narest na dvd? Moznost je bila sam CD (700mb) in potem sem rekel naj image-e naredi na disk (ker so bili 4je ali 5) in sem jih potem spekel na dvd. Potem pa naredis se en boot cd in zadeva je resena. Ko rabis image, das boot cd not, se zboota programcek, kliknes restore image, das dvd not, reces na katero particijo naj nalozi image, oznacis prvi image na dvdju pustis ene 15min da vse scara in po resetu zadeva deluje:D
(sem zelo zadovoljen s tem, ker imas v dobrih 15min vse nalozeno..vse driverje, vse programe, ki si jih pustil na disku)

Tea Time ::

Ubogajte Cyb3r-a! Please... ;)


Cyb3r; Sem prebral potem še linke iz teh tem in pregledoval. Mah ne vem. Poročajo o težavah s SATA, pa NTFS (da je dobro imeti FAT32)... Pa strah me je, da bi potem, ko bi uporabil image dejansko še zraven povozil ostale particije - saj verjetno je dovolj jasno, pa vseeno ne bi poskušal... :)

Hvala vseeno. Aja, katero verzijo si uporabljal?
Lp
Have a break!

Tea Time ::

Hvala McMallar in jurre...

jurre - ti si to delal z Norton Ghost?
"Potem pa naredis se en boot cd in zadeva je resena. Ko rabis image, das boot cd not, se zboota programcek, kliknes restore image, das dvd not, reces na katero particijo naj nalozi image, oznacis prvi image na dvdju pustis ene 15min da vse scara in po resetu zadeva deluje."
Še en boot cd narediš kako in kje? Kateri programček se zboota-ghost? Oprosti, ker težim, samo podrobnosti, saj veš...
Have a break!

jurre ::

nene, jaz sem naredil z acronis true image!
program ti naredi image-e v velikosti 700mb. Te sem spekel na dvd v nerotu. Potem pa kliknes tam k mas orodja pa tist make boot cd, zato da se ti ta program zazene.
Se pravi, boot cd zalaufa ta program (ce bi recimo imel cist prazen disk), potem image-e pa prebere iz dvdja. Imam tudi NTFS, nimam pa sata diska in mi dela vse ok. Na zacetku samo izberes c: particijo ko delas image, potem pa iz dvdja izberes prvi image (sam prepozna da je arhivirana c: particija), in kliknes naj jo naredi na c: disk.

Tea Time ::

Aha. Hvala jurre... Najbolj natančna navodila do sedaj in ker dela... Bom šel v to. :)
Pa še to... Kaj daš na boot cd - prvi image, program ali kaj drugega?

Hvala še enkrat...
Have a break!

jurre ::

boot cd je samo zato da se program zalaufa. Image-e imas na dvdju (ali pa cdjih). Poslal sem ti se ZS.

Jeronimo ::

Jaz uporabljam AISbackup - po testih ki sem jih pred časom bral, naredi najbolj popoven image HD ....

Je dokaj enostaven in ko ga enkrat obladaš je backup mala malica.

LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svež sistem skopiran na DVD?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121484 (1188) solatko
»

kako naložit image sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
102465 (2465) McMallar
»

Ghostanje NTFS particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
131834 (1521) zee
»

Kako do MSdosa brez disketnika?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151399 (1150) T(he) Boss
»

Postavitev sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
452328 (1699) BlackHole

Več podobnih tem