Forum » Operacijski sistemi » LAN tezave
LAN tezave
mujo123 ::
Zivjo,
imam dva racunalnika povezana preko routerja. Oba win xp. S prvega vidim drugega, obratno pa ne. Ping dela v redu v obe smeri, ne vidim pa ga v Windows Explorerju tudi ce napisem \\racunalnik1.
Cudezno se problem resi ko dodam IPX/SPX protokol na oba racunalnika in mu dvignem prioriteto. Vse OK, samo mreza potem deluje obupno pocasi.
Zanima me, kaj se da narediti da bo vse delalo normalno tudi preko TCP/IP protokola?
Hvala
imam dva racunalnika povezana preko routerja. Oba win xp. S prvega vidim drugega, obratno pa ne. Ping dela v redu v obe smeri, ne vidim pa ga v Windows Explorerju tudi ce napisem \\racunalnik1.
Cudezno se problem resi ko dodam IPX/SPX protokol na oba racunalnika in mu dvignem prioriteto. Vse OK, samo mreza potem deluje obupno pocasi.
Zanima me, kaj se da narediti da bo vse delalo normalno tudi preko TCP/IP protokola?
Hvala
celk ::
Generalno je napaka v večini primerov taka:
- Poglej da sta računalnika v istem subnetu. Poguglaj, če ne veš zakaj se gre.
- Poskusi namesto: \\racunalnik1\ vnesti \\:192.168.1.xxx\ oziroma IP računalnika, ki ga želiš videti.
- Izklopi XP firewall na računalniku, ki ga ne vidiš. Včasih ni pravilno nastavljen.
- Filesharing ni vklopljen na računalniku, ki ga želiš videti.
Tolk na hitro. Je pa verjetno še ene 10 manjših malenkosti, ki bi lahko nagajale.
- Poglej da sta računalnika v istem subnetu. Poguglaj, če ne veš zakaj se gre.
- Poskusi namesto: \\racunalnik1\ vnesti \\:192.168.1.xxx\ oziroma IP računalnika, ki ga želiš videti.
- Izklopi XP firewall na računalniku, ki ga ne vidiš. Včasih ni pravilno nastavljen.
- Filesharing ni vklopljen na računalniku, ki ga želiš videti.
Tolk na hitro. Je pa verjetno še ene 10 manjših malenkosti, ki bi lahko nagajale.
mujo123 ::
hvala, problem resen.
ko sem vtipkal IP stevilko je stvar zacela delovati.
kaj je bilo - velike in male crke zgleda zmedejo windowse pri imenih omreznih racunalnikov. sedaj vidim dva ciljna racunalnika: server in Server.
prej sem videl samo Server a niem imel dostopa do njega, server pa je tisti pravi.
sem kar presenecen da tudi windowsi to znajo, sem mislil daje tako samo v linuxu (pametan je bil gates)
LP
ko sem vtipkal IP stevilko je stvar zacela delovati.
kaj je bilo - velike in male crke zgleda zmedejo windowse pri imenih omreznih racunalnikov. sedaj vidim dva ciljna racunalnika: server in Server.
prej sem videl samo Server a niem imel dostopa do njega, server pa je tisti pravi.
sem kar presenecen da tudi windowsi to znajo, sem mislil daje tako samo v linuxu (pametan je bil gates)
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!Oddelek: Omrežja in internet | 9647 (9316) | Hanzek |
» | VNC preko ruterjaOddelek: Omrežja in internet | 2843 (2658) | Karen |
» | Prokleto domace omrezje.Oddelek: Omrežja in internet | 3273 (2215) | darkolord |
» | Windows 2000 serverOddelek: Operacijski sistemi | 1649 (1248) | _Dejan_ |
» | VPN - Virtual Private NetworkOddelek: Pomoč in nasveti | 2267 (1956) | McGregorSLO |