» »

Domena in DNS

Domena in DNS

AljosaNix ::

Zdravo!

Imam eno vprašanje. Trenutno imamo internetno stran. Registrirano imamo domeni in gostujemo na siolovih strežnikh. Rad bi internetno stran prestavil na domači strežnik, vendar je problem ker nisem najbolj seznanjen kako je potem z vpisom v DNS. V bistvu me zanima kako naj se stvari lotim, pa še to je da treuntno imam dinamični IP bo pa v prihodnosti statični.

Konkretna vprašanja.

1. Kako naj odpovem na siolu gostovanje in kaj se zgodi s temi vpisi v DNS ob odpovedi gostovanja?

2. Kaj naj naredim potem pri sebi? Se pravi moj ip in vpis oz. sledenje dinamičnemu ipju in vpis v DNS (oz. kako gre to potem naprej)?

Upam da so jasna vprašnaj glede na to da nisem najbolj prepričan v svoje razumevanje teh postopkov. :)

Za pomoč se vam zahvaljujem.

Lp
Aljoša

'FireSTORM' ::

Če se ti ne ljubi in nimaš časa postavljat lastnega DNS strežnika, pointaj domeno tam kjer maš registrirano na strežnike
ns1.afraid.org
ns2.afraid.org
ns3.afraid.org
ns4.afraid.org
Potem se registriraj na http://freedns.afraid.org
dodaj svojo domenco zraven kot private in potem lahko urejaš naprej vse rekorde ki ti pašejo.

Seveda to pomeni da bo stran nekaj časa nedosegljiva, to v vsakem primeru.

Če hočeš pa postavit lasten DNS strežnik, bo pa druga pesem ampak boš najprej potem povedal na katerem OS bo laufal stežnik.
Those penguins.... They sure aint normal....

AljosaNix ::

Aha.

Ja strežnik že imam, namenjen je bil delanju backupov v manjšem podjetju. Ja na njemu je WinXP, Apache,PHP, MySql seveda je pa tudi varianta IIS, vendar se bolj nagibam k prvi opciji. Tudi internetno stran že prevajam v php... mi nekako bolj leži. Hudič je sam k s prvič lotevam postavljati strežnik pa sem še brez izkušenj pa ne vem kako se to najbolj optimalno reši... kakšen linux OS ne pride v upoštev ker imam premalo izkušenj z njim. Torej kako pa v tem primeru (kako z dinamičnim IP in kako s statičnim IP)

Najlepša hvala za odgovor.

Lp
Aljoša

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako dodati domeno v voljin dns streznik

Oddelek: Omrežja in internet
62818 (2407) Ice-Heki
»

DNS server notify . server ali kakorkoli že?

151446 (1446) fiction
»

Postavitev web serverja na domači mašini z WinXP

143144 (2809) Gwanaroth
»

kako postavit domači server?

Oddelek: Izdelava spletišč
123683 (3414) Klemzz
»

Irc...kako dobiti tak ident?