Forum » Pomoč in nasveti » Povezava Windowsov XP in Viste
Povezava Windowsov XP in Viste
povzek ::
Pozdravljeni!
Imam sledeč problem:
Doma imam v omrežju (ruter) priklopljene računalnike z windowsi XP in se med sebov razumejo, med tem, ko pa priklopim na to omrežje svoj novi računalnik, ki pa ima naloženo Visto, se mi računalnik ne prikaže v omrežju! Bi mogoče kdo vedel kje je problem in kako ta problem rešiti?
Hvala za pomoč
Lp
Imam sledeč problem:
Doma imam v omrežju (ruter) priklopljene računalnike z windowsi XP in se med sebov razumejo, med tem, ko pa priklopim na to omrežje svoj novi računalnik, ki pa ima naloženo Visto, se mi računalnik ne prikaže v omrežju! Bi mogoče kdo vedel kje je problem in kako ta problem rešiti?
Hvala za pomoč
Lp
m.i.h.a. ::
imaš prav nastavljen IP in workgroup na compu z visto? Lahko z njim dostopaš do neta?
poženi čarovnika Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Center > klik na Connect to a network, lahko pa tudi Set up a connection or network
poženi čarovnika Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Center > klik na Connect to a network, lahko pa tudi Set up a connection or network
povzek ::
Za IP ne vem (bi mogu še prevert), network je pa taprav! Ampak v omrežju ne vidim kompa z visto, in s tega kompa ne vidim ostalih! Na netu sem že bral da se to pogosto dogaja, ampak prave rešitve pa še nisem dobil! Je morda kdo, ki je imel že podobne probleme?
Lp
Lp
solatko ::
V visti postavi domače omrežje in skupino (workgroup, mshome.....obvezno isto, kot imaš ostale), moraš imeti geslo pri uporabniškem imenu, potem pa v nastavitvah vklopiš iskalca omrežnih povezav (morda boš moral na vseh računalnikih ponovno obnoviti domače omrežje) in vista ti bo pokazala vse računalnike v mreži. Vista je za nastavljanje teh stvari zelo prijazna uporabniku, saj večino dela opravi sama.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista - Wlan, LAN ter problem s tiskalnikom v mrežiOddelek: Pomoč in nasveti | 722 (631) | Rokic |
» | Dostop do mojega računalnika v domačem omrežju onemogočeno ??!!?!??!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1784 (1654) | sese12 |
» | Vista - "Local only" mrežna povezava?Oddelek: Operacijski sistemi | 2375 (1728) | r0Kk |
» | se da deliti printer?Oddelek: Omrežja in internet | 1307 (1116) | OSA |
» | NetBIOS over TCPIPOddelek: Omrežja in internet | 1813 (1563) | Chessman |