» »

Tiskalniki - HP Laserjet 1020, Samsung ml-1520 ali Brother HL-2040 ?

Tiskalniki - HP Laserjet 1020, Samsung ml-1520 ali Brother HL-2040 ?

ambasador ::

Pozdrav,

odločam se za nakup low-end laserskega tiskalnika predvsem za študijske in domače potrebe, price range nekje do ~140€.

V ožji izbor so prišli nekje trije tiskalniki:

HP Laserjet 1020
Brother HL-2040
Samsung ML-1520

Iščem predvsem kvaliteten izpis teksta in čb/barvnih grafov.

Zanima me tudi, če je kdo preizkusil oz. si lasti Brotherja HL-2040, ker mi je ta brand do zdej še neznan in bi me zanimale izkušnje. Specifike sicer govorijo odlicno, samo je praksa včasih lahko drugačna.

Hvala za odgovore, lp

Trancedeejay ::

Glede Brotherja je slabsa dobavljivost tonerjev -se dobi, vendar ne na vsakem vogalu. Recimo za HP in Canon ni problema. Ne vem zakaj ne gledas Canona, saj Canon izdeluje marsikaj za HP, tako da ce pogledas recimo Canon LBP2900 in pa HP 1018, sta to v printerskem delu identicna, pa tudi dizajn je isti. Tudi tonerja se lahko zamenjata - samo je treba en zobcek odlomit. Canon ima toner za vec strani, ob nakupu imajo Canonovi printerji 100% polnjenje kartus oz. tonerjev. Pri LBP2900 ga je za okoli 2500 strani.
Samsung ima tudi ok printerje, Cene tonerjev pa se gibljejo od nekje 80 do 90 eur.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Bom pogledal še za Canona..

Sicer je pa se en aspekt, ki sem ga pozabil omeniti; podprtost pod linuxom v čimvečji meri.

gorjanc ::

Upam da veš da so ti tiskalniki črnobeli(zgorajn omenjaš tiskanje bravnih grafov).

Če iščeš barvni laserski tiskalnik ti jaz priporočam Konica Minolta Magicolor 2500W. Imam ga že kaka 2 meseca in nimam pritožb je pa res da sem precej nezahteven uproabnik tako da kvaliteto tiska ne morem komentirat, no meni se zdi super.

Ja, vem da je s kombinacijami črne mal težko sestavit vijolčno.

Govorim o grafih, ki so v originalnem grafu barvni, ko jih pa tiskas pa se pojavijo v neslutenih cudnih odtenkih, ko jih tiskas z CB lasercem..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8830719 (24417) Bye
»

Laserski tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
213958 (3199) nightbird
»