Forum » Pomoč in nasveti » Zaklenitev wi-fi ruterja
Zaklenitev wi-fi ruterja
nskof ::
Imam wi-fi ruter LINKSYS WRT54GL in me zanima kako
ga zaklenem da mi drugi nebi ''kradli'' interneta, razen
seveda tistih, ki bi imeli dostop (ključ)?
Hvala za odgovore!
LP
ga zaklenem da mi drugi nebi ''kradli'' interneta, razen
seveda tistih, ki bi imeli dostop (ključ)?
Hvala za odgovore!
LP
Gwanaroth ::
Pod Wireless -> Security vključi WPA2 enkripcijo, vpiši izbrano geslo in shrani nastavitve.
Lahko greš tudi globlje in določiš, katere mrežne z določenimi MAC naslovi lahko dostopajo prek routerja, ampak za začetek bo že WPA2 dovolj.
Lahko greš tudi globlje in določiš, katere mrežne z določenimi MAC naslovi lahko dostopajo prek routerja, ampak za začetek bo že WPA2 dovolj.
Lights often keep secret hypnosis..
jan01 ::
1. priporočam veliko boljši firmware kot je odlični tomato, dobro preberi navodila(imej priključen na kabel, ne wireless, v nastavitvah lan povezave si nastavi statičen ip(recimo 192.168.1.2), router resetiraj pred flashanjem in po uspešni nadgradnji(sprobaš če kaj dela), še enkrat(tiščiš reset gumb kakih 30s)...
2. Nastavi na wpa2(aes) in za key uporabi en key generator, npr https://www.yellowpipe.com/yis/tools/WPA_key/generator.php-izberi tistega z maximalno dolžino(če lahko še kako črko spremeniš), potem pa samo copy paste v router in vsak računalnik na mreži...
2. Nastavi na wpa2(aes) in za key uporabi en key generator, npr https://www.yellowpipe.com/yis/tools/WPA_key/generator.php-izberi tistega z maximalno dolžino(če lahko še kako črko spremeniš), potem pa samo copy paste v router in vsak računalnik na mreži...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Aktivne povezaveOddelek: Omrežja in internet | 1847 (1740) | JebatGa |
» | Eduroam in ubuntu (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14147 (8305) | ramiz?! |
» | Kako nastaviti LinkSys router z Siol telefonskim internetom ???Oddelek: Omrežja in internet | 2349 (2262) | madog |
» | Wifi in prijavljanje v winXPOddelek: Omrežja in internet | 2104 (1776) | bluefish |
» | wireless ne dela splj0h :DOddelek: Omrežja in internet | 2284 (1972) | burka |