» »

2 težavici

2 težavici

brezimni ::

Imam dva vprašanja.

Zanima me če je kdo kupil prenosnik Acer Aspire 5315 . Naložil sem visto, ki deluje normalno. Težava je v tem (kot sestra pravi), da se prenosnik ugasne sam od sebe, kar na sredi običajnega dela. To naredi 1x do 2x na dan. Podoben problem ima tudi prijateljica, ki je kupila isti model. Ali ima še kdo podoben primer. Prenosnik se napaja samo iz elektrike, baterija je še originalno zapakirana. Ga bom v prihodnjih dnevih poizkusil bolj obremenit, (igrca, prenos podatkov itd...), da vidim kaj bo naredil.



Sam imam dell inspirion 6400 prenosnik z 4 usb vhodi. Na teh vhodih imam priklopljeno preko razdelilca 2 zunanja diska, skener, printer in usb miško in ripkovnico (labtec). Hkrati delujejo 3 usb naprave istočasno (diska in pa miška, tipkovnica). Do sedaj je delovalo vse brez problema, od kar pa sem miško ni tipkovnico menjal (stara bila isto na usb), pa imam težavo ker mi miška in tipkovnica občasno zelo štekata če imam oba diska vlkopljena, kakor pa ugasnem enega pa zopet deluje normalno. Miško pa mi prepozna samo na enem usb vhodu, na drugih pa le tipkovnico. Od začetka je bilokje delalo ok.

solatko ::

Driver miške si instaliral? V biosu si naštimal podporo USB miški in tipkovnici. Če imaš instalirane xp sp2, so problem tudi driverji, ki so v sp2 packu problematični.

brezimni ::

Inštalirano je vse, tak je oni program od labteka samo za dodatne funkcije, ki pa jih ne rabim. Mi pa je verjetno povozil od prenosnika gonilnik za miško, ker sedaj ne morem več uporabljati drsnika gor dol, levo desno. Mene bolj zanima zakaj na čase šteka, windowsi pa so z sp2 seveda, usb podpora miški in tipkovnica je vklopljena, saj drugače v dosu ne bi mogel 0 delat.

Za zgornji primer je komu kaj jasno?

solatko ::

V visti poglej nastavitve za varčevanje, kakšne so tam nastavitve. Za miško pa poglej v biosu, da ti ni miško vzelo kot privzeto napravo, potem ti drsnika ne zazna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

noltva ::

Problem ugašanja je da se računalnik pregreva in se iz varnostnih razlogov sam ugasne! Inštaliraj si gor ACER EPOWER MANAGEMENT, ker program uravnava delovanje procesorja in ventilatorja!
pa še link files.soulpass.com/acer/acer_epower_management_2.00.2017.zip

Upam da bo to rešilo težave


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nujna pomoc pri racunalniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
9896 (744) solatko
»

usb device not recognized

Oddelek: Strojna oprema
143036 (1506) RutS
»

USB kluček dela,miška in tipkovnica ne

Oddelek: Pomoč in nasveti
181933 (1664) miraldinjos
»

Acer Aspire 5315 wireless driver

Oddelek: Omrežja in internet
3410507 (4495) amigo_no1
»

Težava z miško in tipkovnico z priklopom preko USB

Oddelek: Strojna oprema
71824 (1769) Eschelon

Več podobnih tem