» »

Ram 2GB

Ram 2GB

povzek ::

Lep pozdrav!

Pri konfiguraciji procesor Intel Core2 Quad in matična ASUS P5KC mi rečunalnik zavrača 2GB spominske kartice! Pri prodajalcu sem izvedel, da je problem na strani Intela, da večina 2GB spominskih kartic ni kompatibilna z njihovim sistemom! Me pa zanima še drugo mnjenje, oziroma če je napaka res na strani Intela, kdaj lahko pričakujem popravek? (4GB bo kmalu premalo)

Hvala za informacije!

Lp

Matek ::

Err, predvidevam da govoris o pomnilniku (RAMu) in ne o spominskih karticah. Slednje so tiste male zadevice, ki jih zatlacis v digitalni fotoaparat, mobitel in podobne naprave.

Mislim, da te prodajalec rahlo nateguje, 2 GB moduli so zadnje case precej popularna zadeva in glede na to, da je P5KC precej moderna plata, to ne bi smel biti problem. Prav gotovo pa ni res, da je to Intelova tezava.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

povzek ::

Ja v mislih sem imel RAM (mislu eno napisov drugo:\ )!
Glede tega da me nateguje močno dvomm! Situacija sledeča: komp so mi sestavl po mojih željah in med drugm sm hotel 2x2GB RAMa. Po opravljenem testu so ugotovili, da 2GB rama ne prepozna (nej pa bi imel že prej pri določenih platah probleme). Tako da so mi potem dali 4x 1GB RAMa, za isto ceno kot če bi kupu 2x2GB (čeprov je 4x1GB dražje). Tko da kot prvo dvomm da bi šli seb v škodo, lahko pa da se motm! Poleg tega mi je bilo rečeno, da ko pride update biosa mi bodo to posodobili brezplačno!
Ok, res je da o kompih več al mn nimam pojma, sam logika mi govori da v tem primeru dvomm da me je probov prodajalc "nategnt"!

Vseeno hvala za odgovor!

Lp

ST-777 ::

Proizvajalec matične plošče običajno na svoji spletni strani objavi, katere modele RAM-a priporočajo za posamezni tip plošče.

Zato je dobro pred nakupom vedno pogledati ta priporočila. Svetujem ti, da jih tudi ti pogledaš in če tvojih RAM-ov v seznamu ni, zahtevaš od trgovca zamenjavo. Naj vstavi tisti model, ki ga boš izbral in je zapisan v seznamu.

Ziga Dolhar ::

Morda je cenovna razlika med 4x1 in 2x2 manjša kot strošek menjave defektne plate, in te na tak mehak način poskuša nategnit.

Ali pa defektni rami. Ampak pavšalen izgovor "Intelov problem" je pa mal za lase privlečen, TBH, pa se na strojne zadeve zadnje čase ne spoznam kaj prida.
https://dolhar.si/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenovitev

Oddelek: Strojna oprema
181898 (1370) hojnikb
»

Koliko bi dali za sledeči PC??? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
13124784 (18975) Sergio4
»

navijanje intel E6750 POMOČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
9625290 (21272) PrimozR
»

asus p5kc + ddr3

Oddelek: Pomoč in nasveti
141431 (1175) s1m0n
»

Nadgradnja računalnika - katere komponente?

Oddelek: Kaj kupiti
201791 (1285) RiNC

Več podobnih tem