» »

hp 6820s

hp 6820s

urban10 ::

Kupil sem nov prenosnik hp 6820s, pa je gor win Vista. Problem je tak da mi na Visti skener ne dela pa tako ali tako mi ni všeč. Hotel sem namestit win XP pa mi napiše ko mi jih naloži iz cd-a da ne more formatirat diska ker ga ne zazna. Kaj naj naredim?

urban10 ::

Setup did not find any hard disk drives installed in your computer.
Make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk-related hardware configuration is correct. This may involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program.
Setup cannot continue. To quit setup, press F3.

No to mi napiše, bral sem da bi naj bil problem gonilnik za s-ata diske, ki se jih da naložit z disketo. Samo jaz nimam disketnika na prenosniku. Kaj naj?

hooger ::

izklopi SATA Native support v BIOS-u

Han ::

WinXP SP2 najde disk, če imam vključen Native SATA. Ne najde ga le v primeru, če vključim še SATA AHCI Mode, ki omogoči NCQ in 'hot plug'.

Slipi ::

Tudi sam sem pred kratkim kupil notesnik istega tipa 6820s. Po izklopu (priloženo opozorilo, da lahko spremeniš oz. izklopiš izključno le SATA Native support v BIOS-u), sem vstavil CD z WIN XP in normalno naredil tri particije (disk 160 GB) in formatiral v NTFS. Instalacija winsew brez problema, enako priloženih dreiverjev. Zelo me moti le to, da ima BIOS verzijo 1,2, medtem, ko je na uradni strani že 1.5 oziroma že 1.7. Ker pa je računalnik nov (dec07) ne bom sam nadgrajeval biosa, ampak ga bom odnesel na servis, saj ima tako ali tako garancijo.
Moti me pa, da ni možno zagnati interneta (IE7) preko kabla (nastavitev na samodejno pridobi IP in DNS ali z ročno vpisano konfiguracijo);
preko wireless-a, pa dela, občasno pa kar prekine povezavo in ga ni možno nekaj časa spraviti k pameti, čeprav piše da je signal odličen (vmes med prostoroma je le železobetonska stena).
Moti me tudi, da piše le o instalaciji Viste (dobil instaliran le FreeDOS), katero bi moral kupiti, čeprav pa imam že doma kupljene WIN XP. Torej, naj še enkrat kupim OS, kar se mi zdi čisto brezveze.

Naj ponovim:
Po priklopu računalnika,
izklopu SATA nive supporta, sem
vstavil v DVD pogon CD z WIN XP,
naredil particije v NTFS,
sformatiral C:
naložil XP in
na internetu nadgradil XP-je,
sformatiral še ostali dve particiji,
brez problema.

Seveda drugih nastavitev v biosu nisem popolnoma nič "nastavljal po svoji logiki", sem pa vse nastavitve biosa prepisal v beležko, za vsak slučaj.
Tako,da bi ti morala instalacija XP-jev uspeti brez problema.
Ob zagonu poglej verzijo BIOSa in če je tudi 1,2 razmisli o nadgradnji, ker menda (brano v forumih), se potem tudi XP obnaša
"bolj prijazno".

Veliko uspeha!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Slipi ()

moglasi ::

6820s, F9 bios dela ok, popravljena napaka numlock.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formatiranje in boot manager

Oddelek: Operacijski sistemi
172443 (1508) demon#666
»

Setup did not find any hard disk drives

Oddelek: Programska oprema
112029 (1929) kratos
»

HP 6710s - namestitev WIN XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
91500 (1204) mili
»

HP laptop 6715b free dos: setup windows xp in driverjev

Oddelek: Operacijski sistemi
277556 (6287) Gwanaroth
»

Nov laptop ne zazna diskov pri instalaciji Windowsov

Oddelek: Strojna oprema
51012 (970) ender

Več podobnih tem