» »

Skurjen disk?

Skurjen disk?

dare123 ::

Pozdrav.
zadeva je taka: sem poslušal glasbo preko prenosnega diska, Seagate 250gb in je zadeva kar naenkart zrmznila in je začelo močno smrdet in njega. Na škatli od diska je malo zapaljeno, črna barva na ohišju (notranja stran). Predvidevam da je skurlo en delček. Zgleda, kot da je poknil en črn delček.
Se da kaj naredit, rešit kako podatke?

Bom naložil še slike...

na 2. sliki zgoraj desno, pod 1. in 2. konektorjem...črni kvadratek...mislim, da je šlo to.
  • zavaroval slike: Gandalfar ()

Sem sprobal še, če je pretok elektrike in je. tud okoli tistega dela, ki je po mojih domvnevah skurjen...

ender ::

Podatke lahko poizkusiš rešit tako, da dobiš povsem enak disk, in prestaviš njegovo vezje na skurjen disk.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Kaj pa glede garancije? Je namreč še v garanciji.

sBOY ::

frendu so podatke iz diska rešli na servisu,kolk so računali nimam blage..

Hanzek ::

Vidim da je tema stara pa me vseeno zanima. Če si potem kaj zvedel zakaj je skurilo disk...
Ter kako si zadevo rešil?
Namreč tudi sam imam enako težavo ...
Sicer mi ne gre za podatke vendar me bolj skrbi da mi ne bi ponovno skurilo diska.
Sam smumim, da se je disk mogoče pritisnil ob kovinsko ohišje zaradi česar bi prišlo do kratkega stika
in posledično do uničenja elementa....

boysta ::

Odvisno od podatkov na disku če so Tajni al so Free 4 all ? drugač pa bi jaz naredo z multimetrom meritve nogic pinov na disku ali pa celo tak ko je je ender reko najlažje isto vezije daš note pa si zmago.V najslabšem primeru pa bi šel disk odpirat pa v isti disk ko ma celo vezije davat plošče noter Muhahah LoL

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava elektronike na disku - WD green->blue

Oddelek: Pomoč in nasveti
131980 (1534) Spajky
»

sumljiv servis

Oddelek: Pomoč in nasveti
91889 (1403) solatko
»

CMOS checksum error

Oddelek: Strojna oprema
121505 (1318) Glicerin
»

5 IDE diskov, pa samo 4 ide konektorji iz napajalnika, kako priključiti 5. disk?

161374 (1299) Sami
»

Statistika skurjenih diskov

61001 (926) Engineer_SLO

Več podobnih tem