» »

Problem s službenim prenosnikom

Problem s službenim prenosnikom

tommy boy ::

Lep pozdrav.

Imam problem s prenosnikom Lenovo R61. Ima prednaložene Xp-je, ko pa namestim kakšen nov program ali spremenim uporabniško ime in ga resetiram, pa spet zahteva spremembo gesla, uporabniško ime je isto kot je bilo pred spremembo in tudi vsi nameščeni programi se nekako odstranijo in ne delajo.:\

Hvala za vsakršno pomoč.

Ice-Heki ::

Glede na to, da praviš da je službeni ... je mogoče, da so ga v službi zaklenili in ti ne moreš ničesar nameščati? (za nekaj podobnega sem pri nas poskrbel jaz >:D )
Tako, da predlagam, da vprašaš administratorja oz. kdor vam pač v službi skrbi za računalnike

tommy boy ::

Ja problem je v tem, da piše, da sem administrator oz. skrbnik računalnika pa vseeno ne dela prav. Kaj ma mogoče kakšen program, ki ob vsakem zagonu obnavlja programe in uporabnike?

Ice-Heki ::

Ja obstajajo dve vrsti programov:
- eni so taki, ki ob zagonu ponovno zaženejo računalnik s take točke kot to določi skrbnik. Podatki ostanejo samo v določenih mapah, npr. v mojih dokumentih, drugod se vse izbriše in obnovi
- eni so pa taki, da kljub temu, da si ti Admin - imaš Admin Account nimaš vseh pravic, ker so ti odvzete - te sem namestil ene parim uporabnikom in čudežno od takrat naprej ni več težav z računalniki

Tomas 33 ::

Sumim, da si v šolstvu in je računalnik prek razpisa MŠŠ.

Sprememba gesla je zahtevana s strani pravil za gesla v XP-jih (sem že pozabil kje točno v konzoli nastaviš - pravilnik za gesla).

Da se ti pa nič ne inštalira pa skrbi Deep Freez. Zraven si dobil kuverto z administratorskim geslom ter geslom za Deep Freez.

norc ::

Sam sem imel isti problem (laptop sposojen od matere ki dela v šolstvu)
Edina rešitev ki sem jo sam našel, da obideš vse skupaj brez da bi administrator za to vedl je nasnetje windowsow na zunanji disk/ključ (ngine.de ;) ), vendar potem z diskom zgubiš funkcionalnost prenosnika... :\

Gesla pa ni bilo ne za deep freeze, ne za kaj drugega, saj se tudi deep freeze ne pokaže nikjer ne v program managerju, ne task managerju, lahko pa, da sem ga jaz spregledal.

Eh.. le zakaj se trudijo.. vse se da obiti >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: norc ()

tommy boy ::

Ja prenosnik je šolski. Kaj zdej bi moral ta Deep Freez nekak izklopit pa bi delalo normalno?

zcetrt ::

Zato, da uporabniki, ki prenosnik potrebujejo v "prave" namene in se jim bodisi ne da bodisi nimajo znanja po razbijanju zaščite, ne nosijo mlinčka na servis dvakrat mesečno.
4.

Tomas 33 ::

Nekje pri uri imaš belo ikonco (severni medved). Drži shift in dvakrat klikni na njo z miško, vnesi geslo nato pa določi da bo zagon odprt in reštartaj računalnik.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inštalacija WIN za otroke/javnost - kako?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81577 (1198) konspirator

računalnik mi izbriše vse kar na novo naložim

Oddelek: Pomoč in nasveti
231813 (1295) Ziga Dolhar
»

deep freeze - pomoč

Oddelek: Programska oprema
101141 (828) Voluharr
»

[WinXP] Kako postaviti učinkovit & odporen sistem za 'navadne' uporabnike?

Oddelek: Operacijski sistemi
101673 (1395) dronyx
»

[Windows][XP] omejitev uporabniškega računa za brata

Oddelek: Programska oprema
181826 (1550) HyprNewton

Več podobnih tem