Forum » Omrežja in internet » Več IP naslovov & linija gostovanja
Več IP naslovov & linija gostovanja
Ice-Heki ::
Prvo vprašanje:
Ponudniki gostovanja ponujajo kot dodatno storitev tudi lasten IP naslov.
Sedaj pa me zanima, kako je narejeno, da je lahko na enem strežniku več IP naslovov?
Drugo vprašanje:
Spletni strežniki so pogosto priključeni na linijo 100 Mbit / s. Recimo, da ima podjetje več strežnikov in ponuja tudi gostovanje mojega strežnika - to pomeni, da bo moj strežnik priključen na lastno 100 Mbit /s povezavo, ali si jo bo delil z drugimi?
Edit: typo
Ponudniki gostovanja ponujajo kot dodatno storitev tudi lasten IP naslov.
Sedaj pa me zanima, kako je narejeno, da je lahko na enem strežniku več IP naslovov?
Drugo vprašanje:
Spletni strežniki so pogosto priključeni na linijo 100 Mbit / s. Recimo, da ima podjetje več strežnikov in ponuja tudi gostovanje mojega strežnika - to pomeni, da bo moj strežnik priključen na lastno 100 Mbit /s povezavo, ali si jo bo delil z drugimi?
Edit: typo
- spremenil: Ice-Heki ()
PaJo ::
Vsak strežnik lahko ima več ip-jev, kako to naredit je popolnoma vseeno, najlažje z ip-aliasom, kjer lahko ima ena mrežna več ip-jev, lahko pa tudi več mrežnih kartic, čisto odvisno od potreb.
Kar se pa tiče linije, pa je tako, da si običajno skupaj deliš linijo z ostalimi strežniki, ampak ponudniki običajno nimajo samo 100 Mbit linije naprej ampak 1 Gbit ali pa celo več in to v različna omrežja, tako da je bojazen, da ti ne bi dobil "tvojih" 100 Mbit odveč, oz. skoraj nihče ti ne garantira 100%, da boš dobil polnih 100 Mbit v vsakem trenutku, neki približek pa skoraj zmeraj. Drugače pa je 100 Mbit link mišljen kakor hitrost tvoje povezave do switch/routerja v vozlišču od tvojega ponudnika kolokacije.
Kar se pa tiče linije, pa je tako, da si običajno skupaj deliš linijo z ostalimi strežniki, ampak ponudniki običajno nimajo samo 100 Mbit linije naprej ampak 1 Gbit ali pa celo več in to v različna omrežja, tako da je bojazen, da ti ne bi dobil "tvojih" 100 Mbit odveč, oz. skoraj nihče ti ne garantira 100%, da boš dobil polnih 100 Mbit v vsakem trenutku, neki približek pa skoraj zmeraj. Drugače pa je 100 Mbit link mišljen kakor hitrost tvoje povezave do switch/routerja v vozlišču od tvojega ponudnika kolokacije.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Netflix razmišlja o distribuciji vsebin prek P2P (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 20965 (18425) | Senitel |
» | Internet več uporabnikovOddelek: Omrežja in internet | 2292 (1985) | NeMeTko |
» | Nov paket optike pri T-2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 23073 (12630) | amigo_no1 |
» | K: Kolociran strežnik - colocated serverOddelek: Omrežja in internet | 2142 (1550) | Kami |
» | Gostovanje streznikov - kolokacijaOddelek: Omrežja in internet | 3308 (3027) | Ales |