Forum » Hlajenje in modifikacije » Smer pihanja
Smer pihanja
_5er_ ::
Pozdrav!
Za vsak slučaj me zanima če je smer pihanja ventilatorja procesorja pravilna. Piha seveda v smeri puščic. Najbolj piha od leve proti desni, tako kot je treba, malce pa me zbega tista zgoraj-dol. Ko sem kupil nov računalnik je bil ventilator obrjnjen za 180 stopinj in je na takšen način obratoval dokler ni šel rakom žvižgat. Sedaj, ko je nekaj dni nazaj prišel iz servisa sem se malo poglobil in ga obrnil okrog (kot je nakazano na sliki).
Evo sliko:
Za vsak slučaj me zanima če je smer pihanja ventilatorja procesorja pravilna. Piha seveda v smeri puščic. Najbolj piha od leve proti desni, tako kot je treba, malce pa me zbega tista zgoraj-dol. Ko sem kupil nov računalnik je bil ventilator obrjnjen za 180 stopinj in je na takšen način obratoval dokler ni šel rakom žvižgat. Sedaj, ko je nekaj dni nazaj prišel iz servisa sem se malo poglobil in ga obrnil okrog (kot je nakazano na sliki).
Evo sliko:
- zavaroval slike: sid911 ()
;-) ::
tvoje ohišje na zadnji strani nima nobene odprtine kolk je vidno na sliki? Če maš zaprtega je pol lahko problem.
_5er_ ::
Pomoje tist 14cm ventilator od napajalnika dost odvaja, čist spodaj mam pa še ene 5cm slot ventelator. Sej zdej je velik razlike odkar sem hladilnik za procesor kontra obrnil in ga premazal specjalno termalno pasto skupaj s prej zelo površno podmazanim northbridgom. Zdaj skoraj hladno piha iz računalnika, prej mi je pa dobesedno sobo segreval. Temo lahko zaradi mene zaklenete, sem si že sam odgovoril xD
miko 55 ::
če upaš ga de jobrnt tko da bo v napajalnik pihal vroš zrak, pa od spredaj mu kašen zajem zraka nared. kakšno luknjo v tisto polno stranico zvrti pa po bolš.
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Namizni računalnik in glasni ventilatorOddelek: Pomoč in nasveti | 3758 (2075) | ST-777 |
» | CPU temperatureOddelek: Pomoč in nasveti | 3658 (2231) | solatko |
» | Optimalna postavitev ventilatorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4850 (2503) | svetetko |
» | Kam privit ventilator?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2767 (2324) | racunalnicar |
» | Pravilna raba VENTILATORJEV....Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3617 (2882) | SkIDiver |