Forum » Pomoč in nasveti » Email forward error,nedelujoci mail naslovi?
Email forward error,nedelujoci mail naslovi?
Racunalnik ::
Kako forwardiramo mail naprej vsem,ce se v vseh naslovih najde nekaj nedelujocih in tako outlook noce odposlat maila?
Kako se da nastimat da outlook ne uposteva nedelujocih mailov?
Kako se da nastimat da outlook ne uposteva nedelujocih mailov?
- spremenilo: Racunalnik ()
StratOS ::
Hja, nedelujočih oz. neobstoječih :D
Saj vseeno dobiš error-report domene ( če je tako skonfigurirano ), seveda če omenjeni mail ne obstaja ali pa če je prišlo do kakšnih napak na tem accountu (prostor ...).
Saj se mail pošlje vsem osebam iz TO, BCC in CC, pri tistih accountih, kateri ne obstajajo oz. pri napakah na accountih pa post admin domene pošlje sporočilo o napaki.
Outlook ne ve, če e-mail oziroma account "ne deluje" oziroma ne obstaja, to veš le ti ( seveda če, sploh ), zato ne pošiljaj več maila tem osebam/osebku.
Saj vseeno dobiš error-report domene ( če je tako skonfigurirano ), seveda če omenjeni mail ne obstaja ali pa če je prišlo do kakšnih napak na tem accountu (prostor ...).
Saj se mail pošlje vsem osebam iz TO, BCC in CC, pri tistih accountih, kateri ne obstajajo oz. pri napakah na accountih pa post admin domene pošlje sporočilo o napaki.
Outlook ne ve, če e-mail oziroma account "ne deluje" oziroma ne obstaja, to veš le ti ( seveda če, sploh ), zato ne pošiljaj več maila tem osebam/osebku.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Dobim mail z 100 naslovi,ga forwardiram,mi posilja,nato sporoci da je prislo do napake-rejected by server in seveda izpise naslov,ampak to moram jest sedaj ponavljat in iskat te naslove ki delajo napako,ker jih je zgleda vec.Ni mi jasno zakaj ne poslje vsem in je njihov problem ali dobijo ker imajo probleme ali ne.
StratOS ::
Hja, če bi stvar specificiral, bi ti lahko pomagali.
Rejected by server - ne vem ali to od tvojega mail serverja - outgoing ali od serverja na katerega si poslal mail - incoming ?
Dobiovaš le error reporte, pač da je rejected - torej account lahko obstaja, vendar je zaradi varnostne politike sporočilo zavrženo.
Seveda se pošlje mail vsem ostalim naslovnikom seveda le tistim, pri katerih ni prišlo do podobnih napak oz. zavračila.
Tistemu, oziroma tistim, katerim je server zavrnil odpošiljanje pač zaradi varnostnih nastavitev pač ne boš mogel poslati oziroma boš moral odstraniti ali spremeniti pripete datoteke, jih kompresirati, odstranite kakšne skripte, dodatke ....
Rejected by server - ne vem ali to od tvojega mail serverja - outgoing ali od serverja na katerega si poslal mail - incoming ?
Dobiovaš le error reporte, pač da je rejected - torej account lahko obstaja, vendar je zaradi varnostne politike sporočilo zavrženo.
Seveda se pošlje mail vsem ostalim naslovnikom seveda le tistim, pri katerih ni prišlo do podobnih napak oz. zavračila.
Tistemu, oziroma tistim, katerim je server zavrnil odpošiljanje pač zaradi varnostnih nastavitev pač ne boš mogel poslati oziroma boš moral odstraniti ali spremeniti pripete datoteke, jih kompresirati, odstranite kakšne skripte, dodatke ....
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
Ampak sej nima veze kaj je narobe s tistimi sporocili,ali zaradi varnostnih razlogov ali pa zaradi cesa petega,problem je v tem da noce poslat zaradi teh naslovov ki ima probleme znjimi in mene zanima kako bi to ne uposteval.
Se mi je pa to ze dogajalo ko sem imel en kup mailov in so bili problemi z dolocenimi in zaradi tega ni hotelo poslati mailov.
Se mi je pa to ze dogajalo ko sem imel en kup mailov in so bili problemi z dolocenimi in zaradi tega ni hotelo poslati mailov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Racunalnik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mail relay v okviru .dsl.siol.netOddelek: Omrežja in internet | 4196 (3835) | McBoby |
» | mail server - kako, kateriOddelek: Programska oprema | 2315 (2184) | 64202 |
» | Nenavadno dolgo zaganjajne winXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1746 (1339) | Dean2 |
» | Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17371 (17371) | Bakunin |
» | email.si & OUTLOOK > ne pošiljaOddelek: Omrežja in internet | 2848 (2578) | Bakunin |