» »

Kako overclockati grafiko (GF) prek BIOS-a

Kako overclockati grafiko (GF) prek BIOS-a

AtaStrumf ::

Mam eno staro GF256, pa dela bolj počas na default nastavitvah, medtem ko navita nekako doseže GF2MX na LOW Details. Razlike je kar precej, delovanje pa zgleda čist stabilno, zato razmišljam da bi zadevo navil permanentno preko BIOS-a, sam ne vem kako. A se komu ljubi na hitrco razložit princip, pa katere programe rabim, ali pa kak dober link dat, da sam poštudiram.

krucymucy ::

na tle maš kup enih povezav ... pa si prvo shrani na disketo originalni bios ali pa ga potegni z neta in nato uredi z Nvidia BIOS editorjem ... sej je bl simpl k pasulj!!!

Po moje bi moglo it tud GF 256

AtaStrumf ::

Te povezave ne delujejo spljoh. Maš kako boljšo? Pa še to: torej teoretično jaz dolpotegnem Nvidia BIOS Editor, shranim svoj BIOS na disk nekam, ga popravim in ponovno naložim BIOS vse s tem BIOS Editorjem? RAJT? Si ti to že delal? Deluje stvar?

VASkO ::

seveda, prav razmisljas - razen za flasanje in grabbanje BIOSa v/iz kartice rabis flash program, ki ga najverjetneje dobis poleg BIOS editora, drugace pa, zakaj pa imamo Google?

AtaStrumf ::

Hvala za odgovor, ampak če bi se dalo vse tako lepo v google-u dobit, zakaj bi potem rabili ta forum. Recimo za Nvidia BIOS Editor vrne googe samo sranje, prve tri povezave sploh ne delajo. Sem mislil, če obstaja kak sajt, da grem direkt tja downloadat, pa da spotoma še kakšna dobra navodila dobim, ne pa da preiskujem na desetine strani za brezveze. Sem namreč zelo na tesnem s časom.

VASkO ::

potem pa ocitno ne ves uporabljati googla in podobnih iskalcev - predlog za nekoga, ki se mu da, da napise clanek o osnovah iskanja z internetnimi iskalci...

npr: ce vtipkas:

nvidia bios editor

potem ti ne bo iskalo tega, ampak vse mozne kombinacije teh treh besed, zato raje vtipkaj:

"nvidia bios editor"

in ti bo iskalo tocno ta stavek! rezultat je ze prva stran, ki jo izpljune in iz ze te prve strani lahko downloadas ta program, ce pa se zdaj ne ves kako, potem pa ti kar link dam:
http://guru3d.com/xbios/

drugace pa mas tudi na googlu navodila, kako ga uporabljati

AtaStrumf ::

A tako? Jaz sem pa mislu da je Google dovoj pameten, da zadetke sam razporedi po % ujemanja. Torej najprej za vse tri besede, pol za dve in na koncu še za eno. No ja, bom probal še tako. Hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

9800 GTX v DOS-u

Oddelek: Strojna oprema
5625 (569) Slobos
»

R9550 > R9600 PRO

Oddelek: Navijanje
261519 (1164) dxx
»

Navijanje GF4 Ti4200 (ASUS)- pametni podatki in članki ?

Oddelek: Navijanje
71107 (1030) _Dejan_
»

Flashanje GeForca 2 MX

Oddelek: Pomoč in nasveti
201643 (1436) Vesoljc
»

Nvidia BIOS

Oddelek: Pomoč in nasveti
81057 (934) reXor

Več podobnih tem