» »

P4: kako sploh dol vzet original ventila + hladilnik ?

P4: kako sploh dol vzet original ventila + hladilnik ?

PujsaPepa ::

pomagajte zacetniku! kako sploh odinstalirati staro hlajenje ?

Nabavu sem tisji ventilator Zalman za P4.
Da ne bom kaj zlomil, prosim za nasvet strokovnjake :)
Tista dva vzvoda na original vent+coolerju odprem,
kako pa potem zgornjo plastiko dol vzamem ?
2 zatica na vsaki strani odmaknem, a zgornji
del noce dol. Kak je pravi postopek ?

http://www.file.si/viewer.php?file=ij29...

Thanx!
  • spremenilo: PujsaPepa ()

garv ::

Ja malo na trdo bo šlo... Na tisti zgornji plastiki so 4 "nogice", ki jih moreš odhaklat dol s kovine. Pol pa vse skupi vzameš dol s plate.
Za inštalacijo novga coollerja pa poglej ta link.

Ej, hvala, ampak še vedno mi ni uspelo. Bojim se preuč na trdo :)

nogice so po 2 in 2. 2 držita na "jugu" in 2 na "severu". A ko npr. prvi dve južni odhaklam, bo že del dol skocu? ali moram še ostali 2 dve, da bo šele vse skupaj šlo dol ? Ker dve mi uspe odhaklat, a se nič ne zgodi, ko pa probavam druge dve mi pa vedno prvi dve nazaj se zatakneta. Sem pač štor :)

Hvala za film, a jaz rabim Intelov film kako odinstalirat star ventilator.. obstaja kje ?

A mi lahko kdo na tisti moji sliki oznaci kje so tisti 4 zatici (upam, da prave dajem narazen) in nekako s tipkanjem razlozi kako
jih najbolj enostavno razčlenim ?

#000000 ::

Mašino daj ležat na bok, tko da vidiš proc in cooler s ptičje perspektive, pol vzami nek navaden - (ne križni +) bolj tanek izvijač in ga vtakni tja kot je označeno na slikci, z drugo roko s kazalcem recimo, (plastiko ne cel hladilnik) malenkost vlečeš proti sebi oz gor, glih tolk da čutiš ko ne gre več, takrat samo izvijač malo nagneš desno in se bo odpel, pol greš na drugega na isti strani in na drugo stran, ampak ne pretiravaj da ne bo kej odletel, nič na silo uglavnem. Verjetno je tud hladilnik zapečen na procesor, tko da pazljivo. LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

super razlozeno. thanx ! Bom probal jutri zjutraj.
A ko prva dva rešim, morata obviseti prosta nekje v zraku, al bosta sproščena šele ko bom tudi zadnja 2 odklopil ?

#000000 ::

Bosta odhaklana, ampak ne bosta glih ne vem kolk v luftu, uglavnem ko boš odhaklaval :D tretjega pazi na ostale da ti ne skoči kak nazaj, uglavnem lepo počas in nč na silo. LP

A staro pasto moram s procesorja kaj dol ocistit, preden dam novo ? S čim očistim ? kako ?

strictom ::

Moraš jo moraš. Če še ni trda ko kamen jo lahko z suhim robčkom. Če ne pa vlažen robček ali pa še boljše: nitro.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Uspelo mi je !! hvala pomoc.

Zdaj samo ne vem ali sem morda prevec paste gor namazal :) ?
A je pasta za prevodnost ali samo da drzi skupaj ? Bi bilo celo bolje ko bi bila cista kovina na kovino ?

Na koliko naj zdaj pustim da temp. CPUja naraste pri P4 2.8Ghz ?

steev ::

Pasta more bit. Ker ne mores narest idealnega stika med procem in coolerjem.
:|

strictom ::

Pasto namažeš toliko da je samo za barvo. Res bi bilo boljše kovina-kovina kot kovina-pasta-kovina. Ampak hladilnik ni v nulo ravno izpiljen in se vmes naberejo majhni zračni žeški. Zrak pa izredno slabo prevaja toploto. Te luknjice pa pasta zapolni.

Gor je daš čisto malo in namažeš tako na tanko, da se še vidi barva hladilnika na drugi strani.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalna pasta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
11826518 (6278) Valvoline
»

odpiranje laptopa toshiba

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
71736 (1491) Modiano
»

Odstranjevanje termalne paste

255659 (4768) Pyr0Beast
»

Ali poliranje hladilnika ovira hlajenje procesoraja?

131559 (1061) Wad@

Več podobnih tem