» »

MENJAVA CPU > zmrzovanje in blue screen

MENJAVA CPU > zmrzovanje in blue screen

ant ::

zamenjal sem procesor na svojem sony vaio laptopu (gtr716s). procesor, ki je original notri je p4, dobil pa sem podoben p4 mobile, vendar stvar ne dela kot bi morala. frekvenca procesorja, fsb in socket so isti. razlika je le v tem, da sedaj ta nov mobilni procesor deluje na 2 frekvencah in s tem je temperatura padla za približno 4-5 stopinj. to je seveda super, saj se mi sedaj ventilator priklaplja le občasno, ko je procesor obremenjen. vendar zakaj potem zmrzuje ter meče blue screene?

v biosu piše, da podpira varčevanje z energijo, ko je mobile cpu notr, ko pa je p4 piše, da ni podpore.

ALI je možno, da je procesor kaj pokvarjen in po približno 10-15 minutah zašteka?

hvala za odgovore.

aja kje se nastavi, da se blue screen po sekundi ne ugasne ampak ostane dlje časa, da vidiš kakšna okvara je?

dexterboy ::

nastavitev:
desni klik na my computer, izbereš propertis, klikneš na zavihek advanced in pri dnu na gumb settings.
V novem oknu daš stran kljukico v polju automaticaly restart. Pa imeti moraš admin pravice za tako početje.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Shark-357 ::

Za bsod greš pod desni klik na My Computer/Properties/Advanced/ Startup and Recovery/ ter odstrani kljukico iz "Automatic restart".

Probaj posodobiti bios mogoče boš s tem rešil problem...

Edit:

So me že prehiteli :)

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blue screen z napisom

Oddelek: Pomoč in nasveti
62208 (1766) taz
»

računalnik se mi resetira med delom