Forum » Strojna oprema » areca raid5 kontroler
areca raid5 kontroler
wini ::
Odlocam se za nakup hw raid kontrolerja.
Med favorite sem si izbral 4port ARECA ARC-1110
oz ce bi sel na 8port se oziram na ARECA ARC-1120 ali pa ADAPTEC 2820SA
Te kartice sem izbral ker imam maticno plosco MSI K9n Platinum ki ima 1x16x pci-x
ter dodaten slot 16xpci-x ki laufa na 1x hitrosti ...
Ostali kontrolerji v glavnem zahtevajo pci-x 4x katerega nimam na plati (ni SLI)
Sedaj sem malcek v dvomih saj pise da kartica zahteva vmesnik: 64-bit/133MHz PCI-X
Ali lahko priklopim "izbrane" kontrolerje na mojo plato?
Hvala za pomoc.
LP
Med favorite sem si izbral 4port ARECA ARC-1110
oz ce bi sel na 8port se oziram na ARECA ARC-1120 ali pa ADAPTEC 2820SA
Te kartice sem izbral ker imam maticno plosco MSI K9n Platinum ki ima 1x16x pci-x
ter dodaten slot 16xpci-x ki laufa na 1x hitrosti ...
Ostali kontrolerji v glavnem zahtevajo pci-x 4x katerega nimam na plati (ni SLI)
Sedaj sem malcek v dvomih saj pise da kartica zahteva vmesnik: 64-bit/133MHz PCI-X
Ali lahko priklopim "izbrane" kontrolerje na mojo plato?
Hvala za pomoc.
LP
Torej sem vse zabluzil ... kaka je torej razlika med pci-e in pci-x ???
Sklepam da mi ne pride v postev noben kontroler ce ne menjam plate?
Sklepam da mi ne pride v postev noben kontroler ce ne menjam plate?
jype ::
Ne, ne, ni problema.
Imaš tako PCI-e kot PCI-X verzije kontrolerjev in vse kar je važno je, da vzameš pravega.
Če je PCI-X potem ga ne jemat, PCI-X je ponavadi le na strežniških platah (ki so občutno dražje - tam od 400 evrov naprej). Aja, PCI-X je kompatibilen z navadnim PCI, seveda pa s tem zgubiš ogromno prepustnosti, tako da vseeno priporočam, da poiščeš PCI-e areco.
Imaš tako PCI-e kot PCI-X verzije kontrolerjev in vse kar je važno je, da vzameš pravega.
Če je PCI-X potem ga ne jemat, PCI-X je ponavadi le na strežniških platah (ki so občutno dražje - tam od 400 evrov naprej). Aja, PCI-X je kompatibilen z navadnim PCI, seveda pa s tem zgubiš ogromno prepustnosti, tako da vseeno priporočam, da poiščeš PCI-e areco.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
No hvala za odgovor ;)
Sumasumarum je da morem plato menjat, tako da bom imel se dodaten slot pci-e ki bo podpiral vec kot 1x hitrost ... SLI plata pa je mir
Tako mi potem pridejo v postev ARECA ARC-1210 oz ARECA ARC-1220 (zahteva 8x pci-e)
LP
Sumasumarum je da morem plato menjat, tako da bom imel se dodaten slot pci-e ki bo podpiral vec kot 1x hitrost ... SLI plata pa je mir
Tako mi potem pridejo v postev ARECA ARC-1210 oz ARECA ARC-1220 (zahteva 8x pci-e)
LP
Brane2 ::
S tem da zadnji testi ne postavljajo več Areco na prvo mesto.
Poglej si teste na Tomsharwareu pa še kje.
Poglej si teste na Tomsharwareu pa še kje.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Brane2 ::
Da si temeljito ogledaš teste drugje.
Sam nima izkušenj izven starega 3Warea in PCI-X Arece.
Sam nima izkušenj izven starega 3Warea in PCI-X Arece.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri strojni RAID kontroler? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9385 (5866) | levaky |
» | Zmogljivejši NAS RAID serverOddelek: Kaj kupiti | 2258 (1925) | Brane2 |
» | Areca hardware RAID karticaOddelek: Strojna oprema | 1501 (1386) | Zzzzzzz |
» | Kje dobiti soliden 500-550W napajalnik ?Oddelek: Strojna oprema | 2300 (1448) | Brane2 |
» | Raid 5Oddelek: Strojna oprema | 1187 (1062) | b |