» »

Samba in napake

Samba in napake

Reso ::

Pred nekaj časa sm ponovno inštaliru linux RedHat 7.1. Prejšni server mi je crknil (HDD naredu mal velik bad sektorjev..) tko da sm postavu nov server. Na temu novmu serverju mi pa zdej več ne dela dobr samba z istim config fajlom kot ne prejšnem.

Prva napaka je da mi delajo fajli, ki jih uporablja več uporabnikov naenkrat zlo počas. To so DBF fajli. Če ima program, ki ta fajl uporablja odprt samo en uporabnik dela normalno hitr čim ga pa odpre še drug uporabnik pa dela počas. Neki sm sprobavu z nastavitvami oplockov sam še vedn dela počas.

Drug večji problem pa je da računalnik ne spušča nase računalnike, ki se zadnji prižgejo. Pri ustvarjanju "map network drive" javi "Network is busy". V log fajlih mam velik napak "gethostbyaddr failed" in "socket error". Na internetu sm zasledu da je ponavad neki narobe z DNSom sam jzst mam normaln workgroup kjer je linux masina "master browser".

Upam da se bo komu dal to prebrat:). Thnx za odgovore, če jih sploh kej bo:\\

l0wc4 ::

Katero verzijo Sambe pa uporabljaš? Jaz mam kar nekaj RH7.1 in RH7.2 strežnikov, in mi vse deluje brez problema. Na vseh uporabljam Sambo 2.2.2 ne nakaterih pa 2.2.3a. Imam nastavljeno tudi vseposvsod prijavo v domeno in potem se login skritpe. Kak maš nastavljen OS Level v smb.conf? Če želiš mi pošlji na ta mail skripto pa ti bom poskušal pomagat. 8-)

Reso ::

Zaenkrat mam workgroup imam pa 2.0.7 verzijo sambe. Zdele sm mal pohitril sistem z tem da sm dal :
blocking locks=Yes
fake oplocks= No
locking = Yes
oplocks=Yes
level2 oplocks=Yes
oplocks centention limit = 2
strict locking = No
share modes = Yes

Sam mam problem ker mi zdej win2k in win XP delajo hitr win98 pa se vedn počas.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

domače omrežje + rasp pi

Oddelek: Omrežja in internet
164254 (3687) Likalnik
»

Problem s shari, Windowsi, Linuxom

Oddelek: Operacijski sistemi
91105 (1040) zee
»