» »

CMS

CMS

roli ::

Iščem nek CMS z nekaj posebnimi lastnostmi. Jaz imam narejeno stran v html-ju vendar hočem na to stran integrirati nek CMS. Ta CMS bi se moral integrirati kar čimbolj enostavno imeti pa mora nekaj - Prva stran mora imeti nek obrazec za prijavo/registracijo in v odvisnosti od dovoljenj bi lahko preko tega hudiča dodajal novice, komentarje.... Vse skupaj pa mora biti povezano z forumov, ki bi bil integriran v to stran. Torej, če se nekdo registrira na prvi strani mora to veljati za prvo stran ter tudi za forum (tako kot ima slo-tech).

Naj pa bo nekaj enostavnega za uporabo!
http://www.r00li.com

atlet ::

Joomla, E107, ...
Enostaven program za fakturiranje -> www.quibi.net

AndrejS ::

dotnetnuke....

Ampak noben CMS ni enostaven, rabiš nekaj časa da naštudiraš!

Tody ::

RunCMS ma PHPBB dodatek.. Če že imaš postavljen forum pa boš mel lahko kak problem pri prenašanju podatkov

Drugače imaš na voljo ša kak Xoops, Drupal, Typo3 itd itd ... To kar ti rabiš ni čisto nič posebnega ampak čiste osnove ;)

CyberDuck ::

modxcms

roli ::

Hmmmm zdajle sem gledal malo to pa kolikor vidim ni čisto to kar želim. Jaz imam stran narejeno (samo izgled) - stran sestavljajo tabele. V eni tabeli je pač normalno vsebina, v drugi tabeli so pomožni navigacijski gumbi (se spreminjajo glede na glavne navigacijske gumbe) in okence za prijavo. Glavni navigacijski gubi pa so narejeni v obliki slikic. Torej mora ta CMS uporabit za gumbe tiste slikice in pomožno tabelo. Nič posebnega sicer ampak za integracijo CMSja sem not pa je zahtevno.

Nekje sem imel nek podoben CMS kjer si lahko samo z eno vrstico kode dodal cel CMS. Modxcms izgleda nekaj takega samo nimam pojma o CSSju. HTML tudi bolj tako-tako. Vem kaj kak del kode naredi, da bi pa znal napisat kaj uporabnega pa ne. Zato rabim nekaj takega bolj simpl.

Drugače je e107 super ampak nikakor ne za kaj takega.
http://www.r00li.com

mte ::

Če želiš narest svoj "skin" za bilokateri CMS na podlagi lastnega designa, je predpogoj dobro znanje html IN css, običajno pa rabiš še bistveno več znanja (odvisno koliko si zahteven glede prilagoditev obstoječih rešitev). Tega pa v enem projektu nikakor ne moreš pridobit. Če ciljaš dolgoročno, se čim prej loti učiti to, če ne pa raje nekomu plačaj in naj ti postavi tvoj design v kakšen dober CMS.
Druga možnost je, da pobereš kak prosto dostopen skin za kak cms z neta in ga malenkost prilagodiš (barve, postavitev določenih elementov ipd). To ti bo lažje, hkrati pa se boš še sproti naučil osnove html/css.
Vsekakor priporočam da uporabiš poznane cmsje, ker boš tako dosti lažje prišel do pomoči, kot če boš iskal neke eksotične variante samo zato, da boš imel kratkoročno gledano manj dela. Dolgoročno se to nikakor ne splača.
lp

roli ::

Ja najbolje je, da sel otim samo predelave že izdelane oblike.

Problem je HTML in CSS se naučit. To dvoje mi izgleda nekam preveč za komplicirano. Od programskih jezikov pa tako ali tako poznam samo visual Basic in v primerjavi z CSS in HTML je preveč enostaven. Najbrž bi sicer moral najti samo primeren tutorial.
http://www.r00li.com

CyberDuck ::

HTML in CSS sta programska jezika? 8-O

roli ::

Niti ne!
Ampak sam jih zmečem v to kategorjio!
http://www.r00li.com

CyberDuck ::

mhmmmmm. Sem že mislil :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vaditi izdelavo strani?

Oddelek: Izdelava spletišč
4210929 (9120) BigWhale
»

Kako oz. z čim izdelujete spletišča? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
5713216 (11632) Goran's Blog
»

cena izdelave spetne trgovine

Oddelek: Izdelava spletišč
242061 (1104) Tody
»

xoops portal

Oddelek: Izdelava spletišč
161503 (1261) baker
»

Ocenite spletno stran

Oddelek: Izdelava spletišč
212225 (1519) Fukomuko

Več podobnih tem