Forum » Elektrotehnika in elektronika » soni in decibeli
soni in decibeli
slowie ::
Zdravo!
Na nekaterih internetnih straneh so podatki o stopnji glasnosti podani v "sonih", nekje pa v "dBa". Mi lahko kdo na hitro razloži razliko? Ali se da določiti, koliko sonov je en decibel?
Hvala!
Na nekaterih internetnih straneh so podatki o stopnji glasnosti podani v "sonih", nekje pa v "dBa". Mi lahko kdo na hitro razloži razliko? Ali se da določiti, koliko sonov je en decibel?
Hvala!
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]
slowie ::
Hja, soni naj bi bili izpeljani iz fonov, za lažje interpretiranje, tako sem razumel... ampak ne vem, kakšno je razmerje... Pravzaprav o tem tako ali tako ne vem veliko. Me pa strašno jezi, ko je podatek za nivo glasnosti pri enem artiklu 0.9 sona, pri drugem pa 20 dBA...Kako naj torej primerjam lastnosti teh dveh izdelkov ?!?
Lep pozdrav
Lep pozdrav
Slowie
DimmniBurek ::
Majku ej ste nekateri leni, niti na Wikipedio-kjer je praktično čisto vse, se vam ne da iti...
Našel sem v 3 minutah
Sone
Mislm da bi ti to moralo pomagat...
Našel sem v 3 minutah
Sone
Mislm da bi ti to moralo pomagat...
There Is No Stronger Drug Than Reality
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hlajenje - ventilatorjiOddelek: Pomoč in nasveti | 4806 (4209) | korošc |
» | Aftermarket hladilnik za Sapphire HD 5770 Vapor-X (Accelero L2 Pro)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6403 (5614) | Xserces |
» | Asus Ares v slikiOddelek: Novice / Grafične kartice | 12376 (11245) | PrimozR |
» | Tih 120mm ventilatorOddelek: Kaj kupiti | 2305 (2043) | 3furious |
» | Katere 120 mm ventilatorjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1874 (1630) | Kato |