Forum » Strojna oprema » Ohladitev diska
Ohladitev diska
Horsechoker ::
Ker mi je/bo disk na drugem kompu "crknil" me zanima sledeče. Kar nekaj časa nazaj sem tukaj bral, da se ga da zmrzniti, ter tako pridobiti kako uro za prenos podatkov.
Je to res?
Koliko časa ga je potrebno imeti v zamrzovalniku?
Koliko časa lahko pridobim?
Ga dam v kako vrečko?
Je to res?
Koliko časa ga je potrebno imeti v zamrzovalniku?
Koliko časa lahko pridobim?
Ga dam v kako vrečko?
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.
kixs ::
To je cisto odvisno od vrste napake.
Naceloma je to ohlajanje diskov delovalo samo v primeru, ko se ni hotel disk zagnat - vrtet. Torej je viden v Biosu in ni drugih napak. Ta napaka se najveckrat zgodi pri bolj obremenjenih in vedno 24/7 delujocih diskih in neprimernem hlajenju. Ko si server ugasnil, naredil upgrade ali kaj podobnega za kaksno urco ali dve, pa ob vklopu disk ni vec vrtel.
Problem je kondenzacija vlage iz zraka. Ce bos zavijal v plasticno vrecko, dodaj se tiste silicijeve tabletke zraven.
lp
Naceloma je to ohlajanje diskov delovalo samo v primeru, ko se ni hotel disk zagnat - vrtet. Torej je viden v Biosu in ni drugih napak. Ta napaka se najveckrat zgodi pri bolj obremenjenih in vedno 24/7 delujocih diskih in neprimernem hlajenju. Ko si server ugasnil, naredil upgrade ali kaj podobnega za kaksno urco ali dve, pa ob vklopu disk ni vec vrtel.
Problem je kondenzacija vlage iz zraka. Ce bos zavijal v plasticno vrecko, dodaj se tiste silicijeve tabletke zraven.
lp
Horsechoker ::
Moj je praktično skoraj 24/7 dnevno delal... Koliko časa mora biti v zamrzovalniku in koliko časa bom/bi imel za kopiranje podatkov v primeru, da bo delal. Vem da so vse ocene na oko pa me vseeno zanimajo...
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.
boskosi ::
težko da boš kaj rešil glede na to da je bil 24/7 online .... pač vsaka stvar ima neko življenjsko dobo in ta je pri koncu .... mogoče ti rata ... itak nimaš več kaj zgubit
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi disk se ne odziva - prosim za pomočOddelek: Strojna oprema | 3137 (2773) | Riff |
» | Pokvarjen diskOddelek: Strojna oprema | 2663 (2263) | Pyr0Beast |
» | Odpovedi trdih diskovOddelek: Strojna oprema | 1115 (884) | Pyr0Beast |
» | Odstranitev hladilnika z GF2 PROOddelek: Pomoč in nasveti | 930 (848) | crusader |