» »

Ne boota mi z DVD-roma

Ne boota mi z DVD-roma

Maxwell ::

Na enem računalniku je prišlo pri Windows XP do napake v registru, zato se je pri nalaganju računalnik vedno resetiral. Win XP nisem mogel zagnati niti v varnem načinu. Pa sem poskušal z recovery console popraviti boot.ini in napake seveda nisem popravil. Zdaj pa bi rad na novo namestil XP-je pa mi več noče boota iz DVD-roma. V biosu imam v redu nastavljen primarni boot pogon, a mi enostavno ne zažene instalacjskega cd-ja. Sploh se mi več ne pokaže sporočilo Press any key to boot from cd. Kaj naj naredim?

Hvala za pomoč.

Sandokane ::

Živjo!

Mah mislim,da se da use uštimati.....zanima me če imaš na trdem disku še vedno stare particije v "uporabi" ? Zna se zgoditi(se je tudi meni),da dokler nisem formatiral,pravzaprav popolnoma pobrisal particij se enostavno Windows XP ni hotel naložiti z CD-ja....tako da ti priporočam,da si z spleta potegneš tole zadevo(ni pa tole edina in naj naj samo najdu sm jo na spletu in je free)

http://www.ranish.com/part/

Seveda si prej poglej tole http://www.ranish.com/part/readme.txt
tolk da boš vedel kam te peljem......al pa vprašaj kolege za Partition Magic ali kaj podobnega......no uglavnem poizkusi popolnoma pobrisati vse particije in nato še enkrat probaj z Windows CD-jem(bi skor moglo delovati) naložiti operacijski sistem in ga namestiti na trdi disk.....seveda pa se javi če ti kar koli nebo jasno(ne da sm tak majstr samo nekaj izkušenj imam s podobnimi težavami)...

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava maticne, procesorja in rama (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
604898 (3802) creed
»

Nalaganje OS na drugi trdi disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
183231 (2855) daBunks23
»

Problem s particijami.

Oddelek: Pomoč in nasveti
101312 (1183) vojkoz
»

Kateri program za muli boot ?

Oddelek: Programska oprema
81330 (1215) jlpktnst
»

Disk!

Oddelek: Pomoč in nasveti
91085 (960) Elemen_T

Več podobnih tem