» »

P2P Problem z routerjem

P2P Problem z routerjem

Jaman ::

Živjo!

Lastim si Linksys WRT54G (v.7 firmware) router. Dela brezhibno, dokler ne prižgem (Utorrenta oz.) Azureus (P2P). Takrat nastopijo težave, ko začnem dl-jat ali ul-jat se mi internet sesuje. Ne morem več odpirati spletnih strani, MSN,... ampak P2P pa deluje normalno (včasih se tudi prekine). Takoj ko prekinem downoudat se internet ponovno vzpostavi ali pa tudi ne (moram router restartati). Kaj bi lahko bilo narobe?

Lp

3nity ::

zanimivo, meni pa uTorrent ne dela. skoz mi pravi, da nimam porta odprtega, pa ga imam.

#000000 ::

Ja lahko programa nimaš omogočenega v win xp firewall-u ? al pa nimaš pravilno portforward narejen ?

AndrejS ::

Omejit je treba število povezav v torentu clientu

Omejeti na koliko?

jan01 ::

Lastim si Linksys WRT54G (v.7 firmware)

->zanič router. Zakaj pa ne vprašaš preden kupuješ? Vrni/prodaj/karkoli in kupi ali od linksysa wrt54gL(L!, malo poglej po slovenskih trgovinah, dobiš že pod 60€) oz buffalo whr-hp-g54(55€, praktično enak linksysu, le nekaj močnejši wireless). Pa na oba lahko namestiš tomato/dd-wrt/x-wrt...

Slowenc ::

Na routerju povečaj število povezav. Daj jih vsaj vsaj na 2000.

Sem imel iste probleme, in to je pomagalo.
Skiny gate.

Kje pa to natančno? V routerju v basic setup? Maximum Number of DHCP Users? Hvala!

Slowenc ::

Za default firmware ne vem kje to nastaviš. Če pa si boš dal gor dd-wrt firmware, potem pa najdeš to nastavitev na Administration->Management ->>IP Filter Settings (adjust these for P2P) in v polju Maximum Ports nastavi magari na max (4096). Potem bo sigurno vse ok delal in naš mali hekerček bo zadovoljen :D .
Skiny gate.

Aha, zanima me samo če kdo ve, če je moj router nadgradljiv? Hvala!

OmegaBlue ::

v7 ni.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težave z Linksys Wireless- WRT54G routerjem

Oddelek: Strojna oprema
423702 (1621) AC_DC
»

Tomato Firmware 1.21 v slovenskem jeziku

Oddelek: Omrežja in internet
408351 (3447) Veron
»