» »

Koruptan kurzor

Koruptan kurzor

MTm2H37rqt7B ::

Pozdravljeni,

upam da mi boste znali pomagati v nasljedni zagati. Precesal sem ze ogromno spletk katere mi je google postregel na to temo vendar brez uspeha.

Za kaj se gre.

Ker slika pove vec kot 1000 besed:) Zadeva se mi pojavlja ko naredim hover (z misko cez) Quicktime-ov display okno (tam kjer se fura video) in cez prakticno vse viewporte (tam kjer so gumbi je kurzor OK) v Adobe After Effects (trenutno 30 dnevni trial).

Prvo kar sem probal je bil reinstall nvidia driverjev. Ni uspeha. V QT sem tudi preklopil na GDI nacin prikazovanja (iz DX). Ni uspeha. Probal sem tudi nizati hardwersko pospesevanje v Display/Troubleshoot tabu. Brez efekta. Odstanil sem gonilnik (zdaj se furam na 640x480x4) in je zadeva se zmerom ista.

Torej, kurzor se koruptira na teh 'displejih' ne glede na driverje in GPU pospesevanje.

Moj sistem je sledec:

MB: Asus P5K
CPU: Intel Q6600
GPU: Leadtek GF7600GT passive
RAM: 2x1GB GEIL DDR2-800
+ ostala krama
PSU: LC HYPERION 700W (HDD,DVDRW)

Za hlajenje skrbi 12cm BigTyphoon na CPU (temp okoli 30oC v idle) + 14cm v PSU + 12cm na zadnji stranici ohisja (GPU ima temp okoli 40oC v idle).

Kaj bi lahko bil problem? Defektna graficna? -> zakaj samo v teh dveh programih?

Driverje sem seveda uporabljal najnovejse -> vendar je cudno da dela iste tezave tudi ce jih ni namescenih in brez HW pospesevanja.

Help me:)

LP

EDIT: Zadevo sem sprobal tudi na Visti in je bila situcija enaka. Sumim na defektno graficno?

Dodati moram se to. Graficna kartica je bila prej na drugem racunalniku in teh problemov nisem zaznal.

Vseeno hvala za mnenja. Problem je resen, napaka na drugi hardwerski opremi.

Vracam se nazaj, enak problem. Ni bil problem hardware.

Problem je naredil patch KB925902 (ja, rabil sem veliko casa da sem ugotovil).

Na googlu o tej zadevi ne najdem nic oz. nobenemu se ta problem ne pojavi. Ima kdo kaksen nasvet kaj lahko se naredim?

Ena resitev je, da omenjenega patcha ne installiram, a ostanem odprt ANI cursor exploitu. Je se kaksna druga alternativa?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Black screen in ventilator GPUja na 100%

Oddelek: Pomoč in nasveti
11931 (712) antonija
»

atikmdag.sys - rabim pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
255999 (4482) The Player
»

HD7970 vroč po zamenjavi termalne paste

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
342298 (1570) Napajalc
»

Zatikajoč Windows 7 desktop pri dveh monitorjih na Nvidi-ji

Oddelek: Strojna oprema
202062 (127) kriko1
»

Hlajenje grafične kartice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10011474 (10126) joej970

Več podobnih tem