» »

Gledanje HD video

Gledanje HD video

luxman ::

Zdravo,imam en problem z predvajanjem hd filmov in sicer izgleda da masina ni dovolj zmogljiva za dekodiranje-procesor obremenjen na 100%,zvok ok,slika pa steka oz gre pocasi!Racunalnik je res ze bolj muzejski ampak vseeno me zanima ali je mogoce z zamenjavo graficne kaj izboljsati.Konfiguracija je:

AMD Athlon XP, 2000 MHz (15 x 133) 2400+
Gigabyte GA-7VAX-A (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
NVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X (64 MB
512 mb ram

Zanima me kaj priporocate,da bi lahko gledal filme na tem racunalniku,drug rac. ne pride v postev,prav tako pa nebi dal vec kot 80eur za nadgradnjo,lahko je roba tudi rabljena,hvala za odgovore!

kixs ::

Ce mislis filme z locljivostjo 1280x in naprej, potem nimas prakticno nic za naredit. Probas lahko navit procesor, ce bi ti delal na 166MHz FSB-ju. Torej skoraj 2500MHz (povecat bos moral voltazo na cca 1.85V - pa pazi na temperature.

Seveda tudi to ni garancija, da ti bo potem delalo.

So pa nekatere ATI graficne (HD 2400 in HD 2600), ki imajo tudi strojno dekodiranje, sam tole niti ne vem, ce je na AGPju, niti ne bo tako poceni.

npr:
http://www.bolha.com/oglas2784525

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

ja racunalnik mam priklucen na lcd tv,loclivost 1280x720 in bi rad tudi filme v tej kvaliteti,ce bo seveda mozno,drugace pa ce kdo ve kaj vec o teh karticah je vse dobrodoslo,hvala!

Tako kot sem ti napisal. Edina moznost ti je, da zamenjas graficno s stisto, ki je v zgornjem linku.

# ATI Avivo™ HD Video and Display Platform

* Dedicated unified video decoder (UVD) for H.264/AVC and VC-1 video formats
o High definition (HD) playback of both Blu-ray and HD DVD formats
* Hardware MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4/DivX video decode acceleration
o Motion compensation and iDCT (inverse discrete cosine transform)

Vec info o kartici.

Test video dekodiranja

Z navijanjem procesorja ne bos dalec prisel, vsaj tako ne, da bi lahko brez te kartice to predvajal. Recimo na moji mashini potrebuje dekodiranje filma v locljivosti 1280x720 nekje od 38 do 47% procesorskega casa (nekaj programov se tece v ozadju). Torej, bi ti potreboval vsaj 3GHz, kar pa je na Socket A utopija.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Aha hvala za info,zanima me samo se nekaj,trenutno mi procesor nikoli ne gre cez 40 stopinj-merjeno z everestom,do koliko stopinj lahko sploh gre brez skode,hvala?:\

Izi ::

Ja, na žalost je tako, da za HTPC ne moreš nameniti kar enega odsluženega računalnika.
To marsikdo ugotovi, ko se spravi predvajati HD filme in mora potem kupiti popolnoma nov računalnik.

Minimum je enojedrni procesor pri 3 GHz, ampak se precej bolje obnese dvojedrni procesor pri 2 GHz.

Za HTPC bo torej nujen en dvojedrni procesor.
Za grafično pa priporočam ATI-jevo kartico najnovejše generacije, ampak nižjega razreda, kakšen HD 2400 ali še bolje HD 2600 bo odlično opravljal svoje delo.

Vse ostalo ni pomembno, razen dosti prostora na disku za HD filme :D

Procesor se ti lahko greje na cca 70stC pod polno obremenitvijo!

Sem pa skoraj siguren , da ti bo predvajalo filme s tisto graficno cist OK.

Tule ti en rabljeno prodaja, pa se zmeni z njim, da jo probas ;)
http://www.bolha.com/oglas2832143

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATHLON XP 2400+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
723514 (2847) energetik
»

Matično z pci-e in z socket 478 ali novo agp grafično kartico???

Oddelek: Kaj kupiti
131528 (1388) novinec09
»

grafična na AGP za HD

161167 (1167) smrkecXY
»

Nakup grafične kartice

242891 (2044) herkulx
»

Rabljen prenosnik do 70k