» »

Win98 install in problem

Win98 install in problem

DanKick ::

Ne vem, nemalo os-jev sem inštaliral, ampak takega problema pa še ne.

Skratka, Win98 se inštalira normalno iz CD-ja, ko pa pridem do končne faze (že zelen zaslon), kjer Wins-i nalagajo le še potrebne driverje za posamezne naprave, mi comp ne dobi CD pogona in mi jasno teži, naj vstavim CD rom z Win 98 sistemom.

Ko, npr. poklikam "preskoči datoteko" in pridem dejansko v Wins-e, enote CD-rom ni naštete med napravami.

Šele po npr. ponovnem zagonu, mi Winsi prepoznajo CD-rom enoto, a kaj, ko pa sistem javlja neskončno napak (zaradi prej neinštaliranih driverjev).

ToniT ::

Jaz to rešujem tako, da skopiram direktorij win98 s CD-ja na disk.
Druga varianta pa je ta, da v autoexec.bat in config.sys dodaš dosovske gonilnike za CD (recimo z namestitvene diskete za win98).

DanKick ::

Ja, saj fora je ta, da rač. bootam z disketo Win98 Bootup, CD-ROM prepozna brez problema, ga pa kar na enkrat ne prepozna pri sami zaključni fazi inštalacije. ŠTALA.

Če mi lahko poveš, kako (s katerim ukazom) bi lahko prekopiral celoten CD na disk kar v DOS-u (z vsemi direktoriji in poddirektoriji)?
CopyTree vem da to dela, vendar ga nimam. Poznaš sintakoso pri ukazu Copy, ki bi mi kopirala celotno strukturo?

ABX ::

Ja to se je tudi meni že zgodilo, od takrat vedno kopiram cd na disk.

Ni potrebno kopirat poddirektorije samo glavni dir. Zato lahko uporabljaš navaden ukaz.

cd-rom:>copy . c:\win9x

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

ToniT ::

Rabiš samo direktorij win98.
Drugače pa za kopiranje poddirektorijev uporabljam xcopy /s

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Namestitev Windows 98SE

Oddelek: Operacijski sistemi
183286 (3082) Moonfire
»

WinXP: boot s CDja

Oddelek: Pomoč in nasveti
91626 (1497) freejack
»

Postavitev sistema

452374 (1745) BlackHole
»

nalganje win 95

71004 (896) moby-dick
»

Formatiranje diska in nameščanje winsov 2000!!!

151339 (1135) OldSkul

Več podobnih tem