Forum » Programiranje » DNS-i, web strani, domene????
DNS-i, web strani, domene????
faganel ::
Pozdravljeni,
Na Windows Server 2003 sem nastavil DNS na server1.mojadomena.net, ki ga bom vpisal pri registerju (domenci), da ta DNS kaže na mojo domeno www.mojadomena.net, ki je na mojem serverju.
Kako pa nastavim Windows Server 2003, če bi na tem serverju hotel gostiti še npr. www.nekadrugadomena.com?
Drugo vprašanje je: ta server1.mojadomena.net je za ruterjem in ima npr. IP 192.168.1.10 drugače pa imam statični IP... kaj nastavim na routerju? Port forwarding na IP sreverja in forvardiram port 80?
Router je ASUS... ali pravilno domnevam, da se port forward nastima pod NAT in potem virtual server?
Hvala,
M
Na Windows Server 2003 sem nastavil DNS na server1.mojadomena.net, ki ga bom vpisal pri registerju (domenci), da ta DNS kaže na mojo domeno www.mojadomena.net, ki je na mojem serverju.
Kako pa nastavim Windows Server 2003, če bi na tem serverju hotel gostiti še npr. www.nekadrugadomena.com?
Drugo vprašanje je: ta server1.mojadomena.net je za ruterjem in ima npr. IP 192.168.1.10 drugače pa imam statični IP... kaj nastavim na routerju? Port forwarding na IP sreverja in forvardiram port 80?
Router je ASUS... ali pravilno domnevam, da se port forward nastima pod NAT in potem virtual server?
Hvala,
M
- spremenil: faganel ()
pecorin ::
na web serverju nastavi virtual hoste za domene katere hoces imeti na svojem serverju.
v dns serverju pa dodaj recorde za vse domene in vsak naj kaze na dolocen virtual host.
na routerju pa forwardaj port 80(za web server) in 53(za dns server).
v dns serverju pa dodaj recorde za vse domene in vsak naj kaze na dolocen virtual host.
na routerju pa forwardaj port 80(za web server) in 53(za dns server).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dostop do lastnega strežnika preko zunanjega IPOddelek: Pomoč in nasveti | 1378 (1114) | b3D_950 |
» | Dostop do lastnega strežnika preko zunanjega IPOddelek: Pomoč in nasveti | 1431 (1041) | |
» | Postfix Relay access deniedOddelek: Programska oprema | 1954 (1872) | jype |
» | DNS strežnikOddelek: Omrežja in internet | 7255 (6844) | jype |
» | Forum - nastavitve e-mail strežnikaOddelek: Izdelava spletišč | 2107 (2001) | iElectric |