» »

Gledališke igre

Gledališke igre

Ice-Heki ::

Eno malo bolj kulturno :D vprašanje:

Katera gledališka igra vam je bila do sedaj najbolj všeč oz. v katerih ste igrali tudi sami (če ste igralec) in katero priporočate za vprizoritev?
  • premaknilo iz Loža: STASI ()

MihaFirst ::

Tartif? Have no idea kak se napiše :D

pa Romeo & Julia morta bit strašno super, sploh če se to že v sredni šoli uprizarja...

Parsifal ::

Jaz sicer nism gledov velik predstav, mi je bla pa najbl všeč sicer komedija Butelj za večerjo od teatra 55. Je komedija sam sm se pa 2 ure skup režal. Kr pa je blo obvezn it s šolo sm pa spal saj so ble sam ene drame ponavadi sknah slovenskih avtorjev(priznani). Lp

MihaFirst ::

Dvomim, da ima Ice-Heki v mislih kako stvaritev teatra 55.... tudi prava dramska umetnost obstaja :\

Zeberdee ::

Kozlovska sodba v višnji gori. Preprosto.

BluPhenix ::

Zijah Sokolovič - Kobajagi donjela me roda (se mi zdi da je tak naslov), neverjetna monokomedija, nasmejali smo se do sovz, večkrat.

Dejmo stisnt teater - Diarea. Tudi precej nice.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

STASI ::

Priporočam:

- Plešasta pevka
- Čakajoč Godota
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Najprej opravičilo STASI-ju, ker je moral premaknit temo (bom drugič bolj pogledal v kater forum postam).

V mislih nisem imel ravno nekih prehudih dram, pač pa take lahkotne zadeve, ki so zanimive za uprizoritve v srednji šoli.
Romeo in Julija na žalost odpadeta (že uprizorjeno), Tartuffe :P pa bi bil zanimiv, vendar ni ravno najbolj humoristično delo.

Trenutno imam v mislih igro Na kmetih (delo Vinka Moderndorfer-ja), vendar je še vse v zraku ... Tako da le s predlogi na plan :)

(bom pa pregledal kaj pravi google o že podanih delih)

Medea ::

Tartuffe :P pa bi bil zanimiv, vendar ni ravno najbolj humoristično delo.

Zanimivo ... čeprav gre za eno najbolj znanih komedij mojstra tega žanra ;)

Sicer pa je odlična predstava Scapinove zvijače (takisto Molierova), v Drami.

Looney ::

Uf... ravno prišla domov z ene klasične Bergerjeve moderne predstave XX. stoletje.:D (tudi zanimiva zadevščina)

Sicer pa toplo priporočam naslednje:

- Jure Ivanušič - Kabaret in pa Od tišine do glasbe
- Jamski človek
- Čakajoč Godota
- Ti nori tenorji
- Kamni v žepih
- Gledališka ura
- Scapinove zvijače
- Sen kresne noči

Večina je komedij ali pa vsaj "inteligentnih komedij". Drugače sta pa še ful dobri predstavi Alamut in Bratje Karamazovi.

Pa veliko veselja v najlepši izmed umetnosti.:D

Mi bomo pa mjuzikl delali letos.:D
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Se strinjam z Looney glede Alamuta. Se si ga ogledal in je res dobra igra (drama)

PaX_MaN ::

Čakajoč Godota? WTF? Resno? A to jim je celo ratal narest gledljivo? (Mislim, po originalni predlogi, ne kakega holivudsko predelanega zmazka)
Sem gledal samo Ozri se v gnevu, kjer sem si zapomnil samo bitchslap in fuk na mizi. :D |O :'(

SaXsIm ::

looney, kak mjuzikl bote delal? Mi bomo tud delal enga :D Zgleda, da so letos kar popularni.
SaXsIm

Ajaaaaaaaa... sej res... ti se z Živo poznaš. Jaz sem njena sošolka.:P Kako kaj pri vas napreduje?

In, ja, Čakajoč Godota je zelo zelo gledljivo. Bakovič in Emeršič v glavnih vlogah.:)

SaXsIm ::

what a small world... :8) Briljantino bomo delal. Zakon je k bo u živo muska >:D
SaXsIm

nastyboy ::

Nisem gledal, sam je pa baje kar napeta... Mišelovka od Agate Christie.

LP

Sem pa jaz gledala.:D Huda predstava.:)

Mhm, mi je povedala, da boste delali Briljantino. Hudo. Ideja ni slaba. Mi bomo pa verjetno nekaj čisto svojega. Živa muska pa seveda spada zraven.;)

Tartuffe :P pa bi bil zanimiv, vendar ni ravno najbolj humoristično delo.
Zanimivo ... čeprav gre za eno najbolj znanih komedij mojstra tega žanra

Res je ... Vendar to stvar že vsi poznajo - obravnava se jo v 1. letniku in nekako se mi zdi, da gledalci ne bodo najbolj navdušeni ... na žalost je pri nas tako, da zgodbe znane že v naprej ne "vžgejo".
Da bi jo pa predelali in naredili nekaj spremenjenega iz Tartuffa ... hm pomoje bi samo vse skupaj še bolj zakomplicirali ...

Ena izmed opcij je tudi Limonada - če je že kdo kdaj slišal (avtorja ne vem na pamet)

@Looney & SaXsIm: A se te muzikle da pridt gledat?

@nastyboy: Mišolovka od Agate Christi je pa trenutno v Špasteatru (ponovitev). Je tudi ena izmed možnih izbir :)

Sem se spomnil še nekaj možnih predstav. Tole je trenutno v gledališčih West Enda na sporedu:

Muzikel
Avenue Q
Billy Elliot
Blood Brothers
Cabaret
Chicago
Desperately Seeking Susan
Fiddler On the Roof
Grease
Hairspray
Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat
Les Miserables
The Lion King
The Lord of the Rings
Mamma Mia! (Abba musical)
Mary Poppins
Monty Python's Spamalot
Phantom of the Opera
Rent 'remixed'
The Sound of Music
We Will Rock You (Queen musical)
Wicked

Drama
Cloud Nine (Off West End)
Glengarry Glen Ross
Macbeth (Gielgud)
The Mousetrap
Shadowlands
Statement of Regret
Swimming With Sharks
War Horse
Woman In Black

Komedija
Boeing Boeing
The Country Wife
Fun Like Stalingrad (Fringe)
A Night in November
Present Laughter

Uhuhu... obsežen seznam... to bo pa tudi meni kaj prav prišlo.

@Ice-Heki... a te zanima? Lepo. Jaz bom sporočila ko bo končano, če bo v redu izpadlo. Ne bo pa še tako kmalu. Sicer bo za 8. februar pri nas že nekaj podobnega... ne vem pa še nič kaj in kako. Zdaj je obupna gužva... za jutri delamo neko dobrodelno prireditev, naslednji teden spet dve prireditvi... ne vem kako nam bo uspelo... aja, pa pri SaXsImu bodo verjetno prej končali.:P

Looney - a ti si punca :)
No, bom zelo vesel, če mi sporočiš, ko boste končali - z veseljem pridem gledat ... mi bomo sedaj verjetno igrali Limonado, uprizoritev bo pa hm, če bo v marcu (upam).

No povej ko bo. Mogoče se pa tudi jaz kaj oglasim. Najbolje, da eno temo odpremo enkrat samo za take razprave. Zdaj smo že čisto zaspamali tole temo, tako, da zaključimo debato in nadaljujmo s predlogi za predstave.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najbolj pesimistične (vendar ne grozljive) knjige, filmi...

Oddelek: Sedem umetnosti
272581 (2094) todman74
»

Teater

81520 (1321) biokill
»

Naša mala klinika

316257 (3107) Lex
»

Priporočam gledališko predstavo