Forum » Programska oprema » OCR + skeniranje
OCR + skeniranje
BustA ::
Kateri program je najboljši za OCR (spreminjanje texta iz knjige v računalnik) seveda pa mora podpirati slovenščino!
Zanima pa me tudi kako ta stvar poteka, ali morašskenirati s tem programom za OCR ali pa lako že skenirano besedilo spremeniš v text ?
Zanima pa me tudi kako ta stvar poteka, ali morašskenirati s tem programom za OCR ali pa lako že skenirano besedilo spremeniš v text ?
Devide Et Impera
ToniT ::
Jaz uporabljam Abby FineReader - slovenske črke se da ročno nastaviti, obstaja tudi Recognita (mislim, da jo je kupil Omni Page) - poglej na google.
Za vhod je lahko tudi poskenirana slika - ni nujno, da skeniraš iz programa.
Za vhod je lahko tudi poskenirana slika - ni nujno, da skeniraš iz programa.
Witboy ::
Hudo dobr proggy je readiris!!! Jst ga uporabljam ze vsaj 1 leto in je kul k podpira šumnike in vse čudne znakce :D
BaRtMaN ::
Kje naj pa dljam te proggije? Men uradna stran od Abbyja ne dela! (lahko da je kriv ZoneAlarm, na katerga sm zlo jezn!)
Borci ::
Najzmoglivejši program, ki ga jaz poznam je ScanSoft OmniPage Pro 11, seveda podpira tudi slovenski jezik.
Ni pa nujno, da moraš skenirati sliko, lahko izbereš že posneto sliko.
Ni pa nujno, da moraš skenirati sliko, lahko izbereš že posneto sliko.
Go-ahead ::
Zanima me, če obstaja kakšen software, ki bi na računalnik prejet fax (WIN2000) samodejno optično prepoznal, preveril besede s črkovalnikom, in shranil v datoteko primerno za nadaljno obdelavo v WORDU (MS office-u).
LP
LP
Bajo1 ::
Jst bi rabu NUJNO program za prepoznavanje na roko napisanega texta ker mam eno goro papirja za pretipkat pa se mi res ne da - a obstaja to sploh? Sem že nekaj iskal a brez uspeha...:| :(
Han ::
Če imaš malo potrepljenja, lahko poskusiš naučiti npr. Recognito, da bo kolikor toliko zanesljivo prepoznala takšno pisavo...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OCROddelek: Programska oprema | 4025 (287) | tony1 |
» | program za skeniranje ki prepozna slovenske znakeOddelek: Programska oprema | 4026 (4026) | opeter |
» | Kateri skener!Oddelek: Kaj kupiti | 2058 (1803) | simon1 |
» | skeniranje textaOddelek: Pomoč in nasveti | 1330 (1281) | Blisk |
» | Skeniranje tekstaOddelek: Programska oprema | 3915 (3601) | sloncek |