Forum » Kaj kupiti » Kakšen optičen kabel kupiti
Kakšen optičen kabel kupiti
jerry2000 ::
Pozdrav
Naredil sem žlebove na fasadi za kable, optično omarico imamo od Gratela, optika bo čez ene 2 leti, torej v praksi 5 let :-)
Zanima me, kakšen kabel moram dati, da mi potem ne bo treba odpirati kanalov? Na optiko se ne spoznam preveč, kakšen mora biti ta kabel, ker optičnih kablov je več vrst... Mislim kabel od omarice do modema, in koliko sme biti največ dolg?
Hvala in pozdrav
Jerry
Naredil sem žlebove na fasadi za kable, optično omarico imamo od Gratela, optika bo čez ene 2 leti, torej v praksi 5 let :-)
Zanima me, kakšen kabel moram dati, da mi potem ne bo treba odpirati kanalov? Na optiko se ne spoznam preveč, kakšen mora biti ta kabel, ker optičnih kablov je več vrst... Mislim kabel od omarice do modema, in koliko sme biti največ dolg?
Hvala in pozdrav
Jerry
Jerry and Tom
Matko ::
Samo cev položi. Dovolj debelo in brez ostrih zavijanj.
Potem pa ti bodo skozi potegnili optični kabel.
Potem pa ti bodo skozi potegnili optični kabel.
Cev imam ampak imam na fasadi poklopec, ki ga bodo zamalali, zato bi bilo bolje zdaj potegniti kabel, sicer bom moral potem z olfa nožem odpirati pokrov na fasadi.
Jerry and Tom
Slowenc ::
V petih letih se lahko kar dosti premakne na področju optičnih kablov, saj je sedaj to vroča roba, zato je bolje da položiš samo kanalčke, ostalo bodo pa takrat notr dal.
Je pa opcija da notr napelješ en tanek kabel, da bodo takrat ko bo stvar zanimiva samo gor navezal optičnega in boš enostavno potegnil do tam kamor boš hotel.
Je pa opcija da notr napelješ en tanek kabel, da bodo takrat ko bo stvar zanimiva samo gor navezal optičnega in boš enostavno potegnil do tam kamor boš hotel.
Skiny gate.
Ah ja to je pa ideja res da samo en tanek kabel dam dokler je možnost... Hvala za idejo
Jerry and Tom
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Optika v notranjost hiše (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 21900 (12287) | ToniT |
» | Telekom omarica v zasebni hiši in udar strele, pomoč! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12333 (9876) | St235 |
» | Skupni kanal za kableOddelek: Omrežja in internet | 2796 (1494) | ||pSyCh0| |
» | priklop optičnega kablaOddelek: Omrežja in internet | 9039 (7572) | Vanadium |
» | Optični kabelOddelek: Strojna oprema | 7816 (5203) | miki133 |