Forum » Programska oprema » Excel 03 - datumi namesto številk??
Excel 03 - datumi namesto številk??
sthep ::
Živjo, ob živce me spravlja ko v excelu hočem pisat številke pa mi vem meče datume.
Naprimer 26.1 dobim pa 26.januar. Lahko tudi napišem 26-1, 26,1 pa še vedno noče. Nekaj sem gledal po nastavitvah pod format cells, kjer so neke nastavitve za datume samo ne vem kje se to izklopi??
Naprimer 26.1 dobim pa 26.januar. Lahko tudi napišem 26-1, 26,1 pa še vedno noče. Nekaj sem gledal po nastavitvah pod format cells, kjer so neke nastavitve za datume samo ne vem kje se to izklopi??
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
nodrim ::
Malo sem pogledal po pomoči in zaenkrat še nisem našel, da bi se dalo kje izklopiti samodejno pretvarjanje določenih vnosov v datume .. imaš pa eno možnost, da vnos vsebine celice začneš z opuščajem ' ... s tem excel prisiliš, da vneseno vsebino obravnava kot navadno besedilo in ti ne bo pretvarjal v datume, ne bo dodajal decimalnih mest itd.
drugače moraš predhodno celicam, v katere boš vnašal te vrednosti, nastaviti obliko "besedila" (meni Oblika->Celice ...) ...
drugače moraš predhodno celicam, v katere boš vnašal te vrednosti, nastaviti obliko "besedila" (meni Oblika->Celice ...) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Petina znanstvenih člankov iz genomike oporečnih zaradi ExcelaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9025 (5688) | filipk |
» | excelOddelek: Programska oprema | 4752 (3361) | xtrat |
» | Težava z replace funkcijo v ExceluOddelek: Programska oprema | 1084 (1041) | toxius |
» | turn off excel date autoformattingOddelek: Pomoč in nasveti | 1863 (1566) | Blade` |
» | Nov Catalyst 4.11Oddelek: Novice / Grafične kartice | 2169 (2169) | Spc |