Forum » Pomoč in nasveti » nov računalnik se ne prižge, prosim pomoč
nov računalnik se ne prižge, prosim pomoč
ReBi ::
pravkar sem sestavil skupaj računalnik, pa ne dela.
asus p5k
core2
rami so štirje
gigabyte 8500
napajalnik power super silent
za sekundo se zavrtijo ventilatorji, nato se ugasnejo. nobenega piska iz zvočnika.
kaj mi je storiti???
asus p5k
core2
rami so štirje
gigabyte 8500
napajalnik power super silent
za sekundo se zavrtijo ventilatorji, nato se ugasnejo. nobenega piska iz zvočnika.
kaj mi je storiti???
vse priklopljeno.
po odstranitvi procesorja se ob vklopu venti zaženejo in se ne ustavijo. je kriv procesor? sicer je nov...
aja, pa sestavljanje računalnika mi ni tuje, da ne bo kdo po nepotrebnem obremenjeval tipkovnice...
po odstranitvi procesorja se ob vklopu venti zaženejo in se ne ustavijo. je kriv procesor? sicer je nov...
aja, pa sestavljanje računalnika mi ni tuje, da ne bo kdo po nepotrebnem obremenjeval tipkovnice...
kingkong ::
predlagam ti, da odklopiš vse komponente (ki za boot niso potrebne) in zaženeš sistem. počasi dodajaj komponento za komponento.
kixs ::
Tako kot je KingKong rekel.
Najprej imej priklopljeno le:
- CPU, graficno, 1x RAM : ce ne bo delalo, imas nekje od teh treh problem (ne priklapljaj nobenega floppija, HDDjev, DVD... in kaksnih drugih zadev.
Preveri, ce si pravilno povezal konektorje za power led, hdd led, power switch, reset... najbolje je kar vse iztaknit in povezat samo za vklop (power).
Se pravi, ce so problemi, zacni z minimumom, pa ce deluje, dodajaj posamezne komponente in nato bos prisel do problematicnega dela.
Meni je enkrat tako zajebavala ravno ena izmed tistih dodatnih prikljuckov - falil sem en pin in zato 2x odmontiral maticno
lp
Najprej imej priklopljeno le:
- CPU, graficno, 1x RAM : ce ne bo delalo, imas nekje od teh treh problem (ne priklapljaj nobenega floppija, HDDjev, DVD... in kaksnih drugih zadev.
Preveri, ce si pravilno povezal konektorje za power led, hdd led, power switch, reset... najbolje je kar vse iztaknit in povezat samo za vklop (power).
Se pravi, ce so problemi, zacni z minimumom, pa ce deluje, dodajaj posamezne komponente in nato bos prisel do problematicnega dela.
Meni je enkrat tako zajebavala ravno ena izmed tistih dodatnih prikljuckov - falil sem en pin in zato 2x odmontiral maticno
lp
detroit ::
poglej da plata nima stika z ohišjem, sm meu podobne probleme enkrat je en mulc zbou kisto iz jeze.... pa je stik mu delal...še čudn da ni skuril se kej.Drgač se pa drž prejšnjih napotkov od drugih simple dedukcija:D
Skero
polde66 ::
poglej kako maš usb priklopljen na plati in pa tipka za zagon
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
ZLOky ::
To se je meni ponavadi dogajalo, ko je bil hladilnik za procesor slabo pritrjen na procesor in je plata posledično, da ne bi prišlo do pregretja procesorja, ugasnila sistem. Na tanko namaži hladilnik s termalno pasto in dobro pritrdi hladilnik na proc oz. plato.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!
dukenukem ::
k sm js prvikrat namontiral core2duo, sm sam vgasnu kišto, ker sem vidu da se ventilator ne vrti na procu ampak, sj se vrti šele, k se proc mal ogreje,če je zbrano na auto v biosu
hvala vsem za trud!
Dejstvo je, da je zadnji sestavljen računalnik bil kaki dve leti nazaj, potem sem nekaj dodajal.
stvari se hitro spreminjajo.
še niso daleč časi, ko smo zagreto navijali prve pentiume (166mhz in podobno)...
Po podrobnem prebiranju priložene knjigice in nekaj minutnem ogledovanju plošče sem ugotovil, da nisem vsega priklopil na matično ploščo. nekakšen čuden štirižilni kabel...
Dejstvo je, da je zadnji sestavljen računalnik bil kaki dve leti nazaj, potem sem nekaj dodajal.
stvari se hitro spreminjajo.
še niso daleč časi, ko smo zagreto navijali prve pentiume (166mhz in podobno)...
Po podrobnem prebiranju priložene knjigice in nekaj minutnem ogledovanju plošče sem ugotovil, da nisem vsega priklopil na matično ploščo. nekakšen čuden štirižilni kabel...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sestavljanje računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9904 (8366) | Helena123 |
» | Računalnik se ne odzivaOddelek: Pomoč in nasveti | 8892 (8339) | Pšenični |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5023 (3151) | Riff |
» | Star, na novo sestavljen računalnik se ne zbudiOddelek: Pomoč in nasveti | 2862 (2116) | fosil |
» | Težave pri na novo sestavljenem računalniku.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2002 (1465) | Dominik91 |