Forum » Izdelava spletišč » xml -> xslt spremenljivke
xml -> xslt spremenljivke
boss-tech ::
V xsl dokumentu bi rad rad označil vsa prebrana zavarovanja: začnem z 1. imam pa problem s kreiranjem spremnljivke oz povečanjem le te:
Kako naj ta int zdaj povečujem?
xsl:template match="komitent">
xs:attribute name="st_zavarovanja" type="xs:integer" default="0"/>
xsl:for-each select="zavarovanje">
Zavarovanje xsl:value-of select="st_zavarovanja"/>
// če dam +1 ne gre
Kako naj ta int zdaj povečujem?
- spremenil: boss-tech ()
boss-tech ::
problem je da mi potem naredi
zavarovanje 1
zavarovanje 2
zavarovanje 1
zavarovanje 1
pač glede na drevo. in mi ne dela to. se da kako rešit da bi mi prav delalo?
zavarovanje 1
zavarovanje 2
zavarovanje 1
zavarovanje 1
pač glede na drevo. in mi ne dela to. se da kako rešit da bi mi prav delalo?
NavadniNimda ::
Rethink the solution.
XSLT je transformacijski jezik. Vsebinski pomen (semantiko), naj imajo XML node-i že v sebi. XSLT naj NIMA nobenega procesiranja in telovadenja s podatki, le izpis naj naredi, odnosno passthru transformation. Mislim, da XSLT ne podpira pisanja v spremenljivke ravno iz tega razloga, saj bi bilo to procesorsko in spominsko precej zahtevno (slabe performanse). Zato naj se procesiranje dela nad XML node-i v temu namenjenih programskih jezikih.
To je moja filozofija. Še dlje grem: vso telovadbo nad podatkovnimi strukturami je bolje delati nad namenskimi objekti/class. Edino "opravičilo" je, če slučajno dobivaš podatke, ki so že strukturirani v XML obliki.
XSLT je transformacijski jezik. Vsebinski pomen (semantiko), naj imajo XML node-i že v sebi. XSLT naj NIMA nobenega procesiranja in telovadenja s podatki, le izpis naj naredi, odnosno passthru transformation. Mislim, da XSLT ne podpira pisanja v spremenljivke ravno iz tega razloga, saj bi bilo to procesorsko in spominsko precej zahtevno (slabe performanse). Zato naj se procesiranje dela nad XML node-i v temu namenjenih programskih jezikih.
To je moja filozofija. Še dlje grem: vso telovadbo nad podatkovnimi strukturami je bolje delati nad namenskimi objekti/class. Edino "opravičilo" je, če slučajno dobivaš podatke, ki so že strukturirani v XML obliki.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stroški - garosnjera/1 sobno (cca 35m2)Oddelek: Loža | 9214 (7728) | matjazzz |
» | Infopath to PDFOddelek: Programska oprema | 794 (695) | stuffy |
» | spremenljivke v HTMLOddelek: Izdelava spletišč | 945 (723) | technolog |
» | [XML] xslt: sortOddelek: Programiranje | 1518 (1297) | house |
» | Črpanje podatkov iz XMLOddelek: Izdelava spletišč | 1270 (1101) | centio |