» »

Asrock os.plošče - Pcie vprašanje

Asrock os.plošče - Pcie vprašanje

Fatboyslim ::

Rad bi nadgradil trenutni računalnik, trenutno mi je prva prioriteta procesor kasneje pa še ostale stvari; zato so mi v oči padle asrock plošče ki podpirajo več standardov (AGP, PCIe, DDR, DDR2...) in bi lahko obdržal večino komponent v trenutnem računalniku.

Skrbi me le to, da sem zasledil da PCI-E slot v teh ploščah deluje na 4x in me zanima kako se v praksi to obnese ter ali so izgube velike ali minimalne (kot pri npr AGP)

Prosil bi vas tudi, da mi svetujete katera od teh plošč je najboljša oz. najnovejša, ker ne sledim razvoju na tem področju :D

Greg91 ::

Će želiš zamenjati procesor boš moral zamenjati tudi matično ploščo, ker verjetno tvoja sedanja ne podpira podnožij novejših procesorjev

opeter ::

Fatboyslim, če te zanima, prodajam sledečo matično: Asrock za 40 EUR (plačam poštnino). Pošlji ZS.

damjan11 ::

PCIE na 4x mislim da dela na 16x

^^4x ima precej manjši bandwidth, zato me zanima če je razlika v praksi velika. Če je, bom rajši dal malo več € in vzel ploščo z 16x podporo ter neko poceni pcie karto.

Opeter hvala za ponudbo, ampak kupil bom novo

M-XXXX ::

Razlika je zelo majhna. (sam trenutno gonim svojega radeona 2900 XT na pci-e 4x in skoraj ni razlike

Ravno sem prebral ČLANEK na tomshardware o potrebah grafične kartice po PCIe bandwidthu.

Ponekod je rezlika skoraj neopazna, ponekod pa je x4 od 2 do štirikrat počasnejši; in to predvsem v 3D orodjih ki jih uporabljam pri delu. Izgleda da ne bom prišel skozi z poceni varijanto :(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LGA-775 se drži dobro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6313831 (12670) MrStein
»

Matična plošča, katero

Oddelek: Kaj kupiti
363447 (2325) Rokic
»

Intel X38 Express prihaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
818669 (6071) kotnikd3
»

Socket 478 pci-e ?

141968 (1766) Jernej L
»

nakup novega računalnika (strani: 1 2 )

676704 (5626) mtosev

Več podobnih tem