» »

ukradeni telefoni

ukradeni telefoni

WIngs ::

a lahka sam izsledim tel preko IMEI številke, ali je zato nujno potrebno posredovanje policije oz. tel podjetja? oz a mi lahko kdo razloži vse kar se tiče tega sledenja, npr a lahko samo preko klicne št npr 031 ..., ali kako drugače

hvala vnaprej

Vikking ::

Ne moreš sam slediti. Lahko ga operater da na "črno listo"in ga na ta način blokira, izsledijo lahko telefon samo če je prižgan.

WIngs ::

beda... sm mislu da bi se mal bonda šou :D

kronik ::

Priporocam, da blokiras telefon. Ce bos cakal na policijo, lahko ostaris prej. Pac super hitra sodisca pri nas...

jperc21 ::

Pošlji IMEI številko svojemu operaterju in ta bo blokiral telefon.

LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!

zee ::

Mobitel zahteva pisni dopis in kopijo garancijskega lista, iz katerega je razvidna IMEI stevilka telefon.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

kunigunda ::

Dej imei kle gor. Sigurn se bo kaksn najdu da ti pomaga...

>>><<< ::

Kako pa kaj pomaga anti theft software za symbian? Se da izslediti mobilnik na ta način?
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

V-i-p ::

Nekaj pomaga. Ampak tebi osebno kot laiku ne kaj dosti. Gre pa takole. Program namestiš na telefon. On tiho ždi v ozadju. Vnaprej določiš kodo. Če ti telefon ukradejo, iz drugega na svoj aparat pošlješ sms z vsebino :l:tvoja_koda in ko pride ta sms na telefon, ga program avtomatsko zaklene in se vključi sirena :) No, potem ti pa program na vnaprej določene številke pošlje podatke o trenutni sim kartici, ki je bila dana notri, se pravi številko, id bazne postaje, celice, pa še ene stvari se mi zdi...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

kunigunda ::

Haha. Ta je pa dobra. Prvo ko kdo ukrade telefon ga ugasne in zamenja simko. Kako bos vedel kam poslati SMS ?

zee ::

ker imaš program & telefonske številke shranjene v telefonu in ne na SIM kartici ? 8-)

tole bi jaz potreboval pred dvema mesecema v Španiji...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

kunigunda ::

Ne razumes. tvoj MSISDN je vezan na SIM katera ima shranjen kljuc za avtentikacijo na bazno postajo. Ce das drugo sim notri, imas lahko nevem kaksen software gor, bazna te ne bo niti povohala...

>>><<< ::

Pravzaprav je tako da, ko tat zamenja SIM, potem software pošlje SMS na recimo tri prej določene številke.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

kunigunda ::

No edino tako bi slo ja. Ce ne gre prej telefon na kabl pa init. Ampak itak ti to nic ne pomaga. Vedeti stevilko lopova je skoraj podobno, kot vedeti imei telefona. Prakticno nekoristno. Razn da mu tezis sto na uro :)

;-) ::

Zaka pa če kupiš vkraden telefon imaš lahko probleme...če pravte da jih ne izsledijo.

kunigunda ::

Ok. Malo teorije. Obstajajo tri liste, bela ki je spisek modelov telefonov ki jih proizvajalci uradno dajo ven. Ce tvojega modela ni gor, ga ne mores uporabljati.
Potem je crna lista, ki je ravno obratno. Ce je tvoj IMEI notri, telefona ne mores uporabljati. Potem je se siva lista. To pomeni, da telefon lahko uporabljas, a "naj bi" operater
imel nadzor nad dogajanjem. Ce malo pobrskas po internetu je na svetu skoraj 7mio telefonov na crni listi in le 50.000 na sivi. Kar pomeni, da se jih zelo malo nadzoruje.
Poleg tega je to le teorija. Vsi operaterji ne posiljajo podatkov naprej (v sloveniji pravzaprav noben od treh operaterjev). Nekatere operaterje niti ne zanimajo te liste
(npr. Simobil). Pri teh operaterjih je tvoj telefon mirno lahko na crni listi, in ga uporabljas.
Skratka, slovenija je kar se tega tice kar meka. Definitivno pa v svetu vodi juzna afrika z italijo. Ce gre telefon tja, pa pa.

Groove ::

Telefon se izsledi takoj, ko se vključi. Greš na SiMobil, poveš, da so ti ukradli telefon itd, IMEI (z garancijskega lista ali pa zahtevaš račun tam, kjer si telefon kupil)... ko telefon izsledijo, dobiš takoj na dom pošto s Simobila, da se tvoj telefon uporablja. Plačaš mislim, da 5000 bivših SIT za sledenje.
LP

kunigunda ::

Prevec filme gledas...

misso ::

Telefon se da islediti s pomočjo IMEL številke. Ta številka je unikatna za vsaki telefon posebej. rečmo kot emša.

kunigunda ::

Telefon se da izslediti se na vec nacinov. Ampak vse pristane na teoriji. Za sledenje rabis nalog minimalno od policije itd. Noben operater ti na podlagi racuna ne bo dal nobenega podatka.

šernk ::

za sledenje mora izdati nalog sodnik. brez naloga ti ne bodo dali ničesar ne na policiji ne pri operaterju
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

bluefish ::

skratka, krajo najprej prijaviš na policiji, potem pa se lahko morda pogovarjaš naprej v zvezi s sledenjem ipd.

BoBr ::

In ne pozabimo na možnost spremembe IMEI številke.
Also known as "Intel-aš".

nejcpirc ::

GUARDIAN

Guardian is the new antitheft system for Symbian Series 60 devices.
Every time you switch on your mobile telephone, Guardian proceeds with authentication of the inserted sim card; if authentication fails, Guardian send a notification sms message to a previously set telephone number.
In addition, the system features remote control functions, i.e. deleting your photographs/phone book/text messages/video/audio data in case of loss or theft of your mobile phone (see Plugins section).

Trololololo1 ::

Ne govorit bederij. Mobitel ti bo sledila samo policija. Ta pa ga sledi približno 3 mesce in po tem času neha. Za to sledenje daš samo prijavo, da so ti mobitel ukradli(če rečeš, da si ga izgubil ne velja). Ne rabiš nobenega sodnika in tudi simobil ti mobitela ne bo sledil.

Zgodovina sprememb…

Groove ::

RRRight.. meni so ga ukradli, pa iz določenih razlogov ni šlo nič na policijo. Šli smo na SiMobil, plačali 5000SIT in mobitel je bil sleden... po parih mesecih sem dobil domov pošto, da nekdo uporablja moj mobitel. Odšel na policijo in so porihtali zadevo.. seveda so prvo še 1-2meseca oni tudi sledili (verjetno tudi prisluškovali), ker je v tistem obdobju veliko ljudi "izgubilo" mobitel na podoben način. Po skoraj 1 letu sem ga dobil nazaj :D

Urc ::

Mi smo imeli podoben primer kot PraznaGlava...
Le da je po enem letu prišel mobitel nazaj s*ukan (ohišje v obupnem stanju, delno odklenjen, plošča zje*ana, LCD počen...) Popravilo ocenili na 70 k, no tnx. Takrat je bila to še Nokia 6600 :\ :D

PARTyZAN ::

Bodo pa tati telefon pred vstavitvijo nove sim kartice enostavno "sformatirali" in ga na novo flashali z firmwarom.

Ne pomaga noben software :P. IMEI je se vedno alfa in omega.

Trololololo1 ::

Nevem kako je danes s tem sledenjem, vendar zelo dvomim, da lahko na simobilu ali mobitelu uradno sledijo mobitel(uradno). To pa iz razloga, ker bi lahko v tem primeru sledili vsem njihovim uporabnikom kar pa dvomim, da je legalno. Mogoče pa simobil ali mobitel sam vloži prijavo na policiji kar pa s5 ni normalno, ker ponavadi potrebujejo vsaj kakšen podpis oškodovanca. Mogoče pa jaz živim v iluziji, da me (še) nihče ne sledi. :D

kunigunda ::

Vsak operater je po zakonu o telekomunikacijah ter kazenskem zakoniku dolzan imeti opremo za to. Ne zivis pa v iluzijah. Znotraj mobitela in simobila (kakor vsi ostali operaterji) imajo zaradi
izkljucitve moznosti zlorab to uporabo zelo omejeno (recimo na max 3 ljudi), eden od teh ponavadi sodeluje s policijo. Ko dobijo prepis odredbe o nadzoru z okrajnega sodisca, to zacnejo delati.
Sama policija naprav za sledenje nima. Podatke dobi od operaterja. S snemanjem pogovorov je pa drugace ...

Kawl6 ::

Ne pomaga niti prijava na policijo niti sledenje operaterja,dobili so osebka ki naj bi uporabljal hčerkin telefon,vendar se je izgovarjal da je samo posodil svojo sim kartico bežnemu znancu iz Italije.In primer je bil za PP zakjlučen.
HUDOO!

Hammer123 ::

Meni so 5 let nazaj ukradli telefon, sem šel prijavit na policijo, čez 2-3 mesece sem imel telefon doma. Pa je tat oz. "neki kupec" zamenjal sim kartico. Sledilo se je IMEI številki, zoper tatu pa je bila vložena ovadba.

pingec ::

"sledenje" v smislu da so čekirali če se je ukraden IMEI prijavil v omrežje in potem dobili podatke trenutnega uporabnika prek sim ?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Hammer123 ::

Tako. S tem da sem se moral vsak mesec zglasiti na policiji, kjer smo skupaj pogledali seznam mest, kjer je oseba opravljala storitve. Sama točnost pa je bila močna v kur.., saj je včasih bila možnost da se nahaja zraven bazne postaje oz. kak kilometer, dva stran.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako zafrkniti tistega,ki ti je ukradel mobitel (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8026310 (8223) nergac
»

Kakšna je šansa, da dobim svoj telefon nazaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8327284 (10688) Mare2
»

izgubljen mobi

Oddelek: Mobilne tehnologije
276026 (5043) toplakd
»

Ukraden telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
4115345 (13713) Mcsin
»

Ukraden telefon

Oddelek: Loža
336445 (5560) Tody

Več podobnih tem