» »

Hal problem

Hal problem

PacificBlue ::

Pozdravljeni!

Imam problem z Ubuntujem..oziroma ko se mi naloži Ubuntu..se mi javi sporočilo Hal initial problem..zaradi tega mi ne dela net in ko hočem dat zaustavitev sistema mi sistem zmrzne..ostalo dela brez kakih težav..sicer pa vem kaj bi blo vzrok problema..sem poskušal z tweakanjem Ubuntuja..glej link..tam pod Concurrent Booting...zdaj pa če hočem tisti CONCURRENCY=shell spremenit nazaj v CONCURRENCY=none mi potem noče shranit tega oziroma napiše da nimam nisem prijavljen kot administrator oziroma nekaj podobnega:D ...bi prosil za kako pametno rešitev..ker sem raje na linuxu kot windowsih:D

detroit ::

ubuntu live cd te reši:D
glede hala (hw abstract layer) pa me zanima če si kšne čudne driverje gor daju oz menjau opremo?
Skero

PacificBlue ::

Oj!

Hm..ja v bistvu sem menjal matično ploščo..menjal sem za isto matično ploščo...asus p5kc za asus p5kc..ker prejšna mi je čudežno odpovedala:)) ...aha mam pa ubuntu 7.10 64 bit in vem da sem inštaliral gdesklets pa mi ni hotel delovati a to zato ker mam 64 bit verzijo?
Drugače bi pa prosil kako naj si pomagam z live cd-jem ker v linuxu sem še bolj neizkušen:D ..hvala

hehe žal sm napačn osebek za to prvič sm linux instaliru pred 3dnevi v vmware da sm naredu nalogo za faks:D BASH FTW anyhow kaj pa reinstalacija ne pride v poštev (windows legacy;)
live cd je biu pa bl k ne joke (prvi namen liva je da stestiraš sistem ker se nalozi s cdja v ram in potem odločiš kasnej o instalaciji...če prou sklepam iz mojih izkušn z BartPe ki je kao windows live)
Skero

Zgodovina sprememb…

• spremenil: detroit ()

Geccko ::

Lep pozdrav

Z Ubuntujem sicer nimam veliko izkusenj, imel sem samo verzijo 6.xx zelo kratek cas ker nisem bil zadovoljen z njem. Drugace pa detroit91 z LiveCD se ponavadi da veliko stvari resit na ze nalozenem sistemu.
PacificBlue: chroot-ej se preko LiveCD-ja na obstojeci sistem (ne pozabi mountat particije) in bos imel proste roke da popravis napako...

Lp
You can have my soul... I hardly ever use it anyways.

hehe ja vem da se da velik rešit recimo na nonbootable system etc pa prečistiš lahk viruse recimo v bartu+adware, samo registry hive s pravega sistem moraš loudat pa maš čist sistem :D
Skero

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu in Win7 Dual Boot

Oddelek: Operacijski sistemi
272148 (1783) Icematxyz
»

Linux LiveCD distro, ki že vsebuje TrueCrypt

Oddelek: Operacijski sistemi
142703 (2469) SeTAr