» »

Router (802.11n-tič)

Router (802.11n-tič)

borchi ::

Se že vnaprej opravičujem za še eno temo o routerjih (če moderatorju iskalnik vrže kakšno ustrezno temo, me naj skida v njo).

Iščem wireless router z 802.11N draft podporo in:

- stabilnostjo delovanja (če ga je treba "samo" enkrat na par tednov resetirat je že odločno preveč; skratka brez probemov mora prenašat veliko hkratnih povezav)
- gigabit lan (vsaj 3 porti)

Predvidevam, da so ostale stvari, kot so vpn (pptp/ipsec) pass-through, QoS, UPnP/NAT-PMP, DHCPD, port forwarding etc. itak samoumevne, ne bi slabo bilo imeti tudi kakšen DynDNS klient, sshd server pa je verjetno od kakega non-linux routerje že preveč pričakovat...

Stranskega pomena je wi-fi domet in USB za storage. Po možnosti bi se znebil manj kot 150 EUR.

Sedaj imam za wireless router linux mašino in vse zgoraj našteto deluje odlično, razen seveda ni 802.11N podpore (ker nekak ni linux driverjev za takšne kartice, ali pač?), bi pa rad to mašino uporabil za nekaj drugega.

Predlogi in izkušnje? Hvala!
l'jga

frudi ::

Uf, sem že sam želel odpreti podobno temo, ker razmišljam o nečem podobnem - rad bi 802.11n draft podporo in gigabitni lan (4 porte).
Kolikor sem gledal po spletnih trgovinah, se dobi par modelov (recimo netgear, linksys, še en linksys...), ki pa
- stanejo od 180€ naprej
- nimam pojma, kako se obnesejo v praksi

Če ima kdo konkretne izkušnje s temi ali drugimi routerji, kar na dan z njimi :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

borchi ::

dobra primerjalna tabela in testi

ars technica

žalostno je, da so vsi routerji, ki so kaj prida 2x (ali pa še več!!!) dražji pri nas kot v USA. izjema je Apple Airport Extreme (standardno, USD v EUR), ki je nekako v zlati sredini po performancah, mu pa manjka nekaj stvari, ki ni vem, če jih lahko pogrešam.
l'jga

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zmogljiv žični router za 100mbit optiko.

Oddelek: Omrežja in internet
278686 (6818) war-dog
»

ruter

81849 (1641) DeeCoy
»

Wireless N Gigabit Router

3510938 (9740) Dr_M
»

nakup WLAN routerja