» »

''Zaklepanje'' zunanjega trdega diska

''Zaklepanje'' zunanjega trdega diska

ArchNem ::

Hi.
Mogoče naslov topic-a predstavlja Hardware temo, ampak moje vprašanje je iz stališča Software, tako da verjamem, da pišem v pravi topic.
Pred časom sem kupil [b]zunanji[/b] trdi disk, ki ga med drugim oglašujejo v BOF-u in Big Bang-u '' My Book - External Harddrive, Essential Edition, USB 2.0 '', najbrž večina ve o čem govorim. Zadevo zaradi pomanjkanja časa sicer še nisem sprobal. Datoteke nameravam na ta zunanji disk snemat preko notranjega. Torej imam enga notranjega, enga zunanjega... Na C disku (notranji) uporabim Raziskovalec in, v upanju da bodo podatki izginili (da jih ne bom mel na dveh lokacijah kar ni fajn iz stališča prostora na diskih) na notranjem disku (ok, mogoč se je komu zdelo mal smešno tole ampak zunanjega diska še nisem nikoli uporabljal) presnamem zadevo na zunanji disk. To je otročje lahko, se strinjam. Po končanem prestavljanju podatkov, bi rad izklopil iz USB kabla / priključka disk. Takšen je približno način dela zakar sem si zadevo kupul. Ta topic sem mogoče po nepotrebnem malo zakompliciral. Zanima pa me naslednje preprosto vprašanje (mogoče bi bil odgovor možen če bi kar tu začel pisat ta topic):
Obstaja mogoče kakšen program, ki bi mi '' blokiral '', da bi popomotoma karkoli izbrisal iz zunanjega diska - podobno kot je to pri praznih CDjih, DVDjih... Ali pa ko disk napolnem, da bi blokiral celotnega?
Zanima pa me tudi (če bi pa mogoče vseeno kdaj želel kaj zbrisati), je kakšen program, ki bi mi omogočal brisat le če bi vstavil neko kodo? Ta program bi mel inštaliran na notranjem trdem disku. Uporablja kdo kaj takega?
Sem nekaj iskal na google-u v stilu '' delete under code only '' ampak ni blo kj dost sreče.

Ok, hvala za odgovorčke.

'FireSTORM' ::

Ok. Prvo.
Stop the crap man. Ali pa vsaj v tistem delu kjer napišeš bistvo te teme pripiši: I want to cut through the crap and read on here.

Drugič pa, pomembne datoteke, take pri katerih si ne moreš privoščiti izgube so vedno na dveh ločenih lokacijah in ne samo na drugi particiji ampak drugem disku. Morda CDju, DVDju, kjer koli, za vsak slučaj da se ne izgubijo. In te kopije se ponavadi delajo redno. Je tako?
Those penguins.... They sure aint normal....

ArchNem ::

FireSTORM to ni bil glih odgovor na moje vprašanje, pa hvala vseeno za tvoj čas.

Phoebus ::

chmod 444 [filename] >:D

Ok, ontopic. Desni klik na fajl(e), properties, pa obkljukaj read-only.

ArchNem ::

Phoebus ja hvala ampak to poznam tud jaz... Spraševal sem za program, ne za del operacijskega sistema...

jan01 ::

Ne rabiš nobenega programa. Ta lastnost(read only in še mnoge druge pri ntfs) so del datotečnega sistema! Torej fomratiraj disk v ntfs(če še ni) in daj pomembne stvari na ready only., lahko se poigraš še s pravicami...

racunalnicar ::

jan01, kako se lahko poigraš s pravicami. Slišal sem že velik o tem, vendar ne znam

Mercier ::

Jaz lahko spesnim skripto, kakšen smiselen adm file, ampak je vse to, kao, del opreacijskega sistema.

Koja vam je fora, da je karkoli z operacijskim sistemom tako nezaželjeno? Zakaj je montiranje kupa dodatne krame boljše?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WD Elements disk - računalnik ga ne prebere!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5310758 (9611) LeXani
»

NAS in crypto virusi

Oddelek: Pomoč in nasveti
274941 (4039) black ice
»

"Access is denied" če hočem iniciirat disk (zunanji)

Oddelek: Pomoč in nasveti
291863 (1354) ncop1
»

Hp - Windows 7 obnovitveni disk

Oddelek: Programska oprema
312665 (2388) Cold1
»

SUSE LINUX 9.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
624599 (3587) Gandalfar

Več podobnih tem