Forum » Zvok in slika » Snemanje glasu na PCju - brez šumenja !?
Snemanje glasu na PCju - brez šumenja !?
PujsaPepa ::
Snemal sem z mikrofonom na slusalkah... zadaj dobil šum.
Snemal sem s kvalitetnejsim USB mikrofonom. Zopet šum uzadaj.
[b]A lahko človek sploh posname človeški glas (petje) na PCju
brez šuma ?![/b]
Ker cetudi mikrofon ugasnem, PC še vedno nek šum snema (od samega sebe - elektronike:(
Bo treba USB zvočno kartico kupit, pa nanjo mikrofon povezat?
Snemal sem s kvalitetnejsim USB mikrofonom. Zopet šum uzadaj.
[b]A lahko človek sploh posname človeški glas (petje) na PCju
brez šuma ?![/b]
Ker cetudi mikrofon ugasnem, PC še vedno nek šum snema (od samega sebe - elektronike:(
Bo treba USB zvočno kartico kupit, pa nanjo mikrofon povezat?
Fatboyslim ::
Kvaliteten USB mikrofon ne obstaja
Najbolje je kupiti zvočno kartico namenjeno snemanju, ter dostojen mikrofon
Edit: Da se pa šum tudi z posebnimi orodji odstraniti, ali pa zmanjšati tako da porežeš visoke frekvence
Najbolje je kupiti zvočno kartico namenjeno snemanju, ter dostojen mikrofon
Edit: Da se pa šum tudi z posebnimi orodji odstraniti, ali pa zmanjšati tako da porežeš visoke frekvence
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Fatboyslim ()
strictom ::
Adobe Audition kr lepo skensla šum.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
zcetrt ::
Ne vem sicer kaj želiš posneti, ampak spodobne rešitve niso poceni. Vsaj ne tako poceni kot kvalitetni USB mikrofoni.
Če pa si pripravljen reskirati 200 EUR, se že lahko pogovarjamo o kvazi-spodobnih posnetkih.
Če pa si pripravljen reskirati 200 EUR, se že lahko pogovarjamo o kvazi-spodobnih posnetkih.
4.
danix1 ::
Ja, šum se da lepo zbrisat z Adobe Audition (bivši Cool Edit pro). Seveda pa je veliko boljša izbira dobra zvočna kartica, npr. SB Audigy (cca 45€) ali SB Live! external (USB) in malo boljši mikrofon, npr. kak Shure ali Sennheiser (od cca. 40€ navzgor) in ne ti plastični USB igrača mikrofoni, ki niti ne zvenijo dobro.
Sam sem z svojo SB Audigy Platinum in cenejšim Behringer mikrofonom in Adobe Audition-om
prav lepo posnel prijateljičin demo.
Lp
Sam sem z svojo SB Audigy Platinum in cenejšim Behringer mikrofonom in Adobe Audition-om
prav lepo posnel prijateljičin demo.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pri snemanju govora prihaja do šumovOddelek: Pomoč in nasveti | 1245 (988) | RatedR |
» | Kvaliteten mikrofonOddelek: Zvok in slika | 4470 (4109) | Arey |
» | odstranitev šumov iz glasbeOddelek: Pomoč in nasveti | 1302 (1127) | Valvoline |
» | Hardware za snemanje zvokaOddelek: Zvok in slika | 2203 (1940) | Jeebs |
» | katero zvočno kartico za snemanje glasu, kitare?Oddelek: Zvok in slika | 1246 (1153) | icek |