Forum » Pomoč in nasveti » Odpiranje prenosnika
Odpiranje prenosnika
timek ::
Živijo!
Imam prenosnik, ki vsak toliko časa zmrzne. Seveda gre za pregrevanje. In sedaj me zanima, če bi ga lahko odprl, ne da bi kaj uničil. Misli rad bi ga spihal s kompresorjem. Samo me skrbi, ker nisem seznanjem s sestavo prenosnikov in zato vas sprašujem, če ga je varno odpreti?
Lp, timek
Imam prenosnik, ki vsak toliko časa zmrzne. Seveda gre za pregrevanje. In sedaj me zanima, če bi ga lahko odprl, ne da bi kaj uničil. Misli rad bi ga spihal s kompresorjem. Samo me skrbi, ker nisem seznanjem s sestavo prenosnikov in zato vas sprašujem, če ga je varno odpreti?
Lp, timek
- spremenil: timek ()
zk_eu ::
ja da bi kej uničo, ni panike, če ga samo odpreš, samo, jst bi pazil na tvojem mestu, če maš garancajo...Pa mislim, da ne rabiš kompresorja, da ga spihaš
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zk_eu ()
ant ::
ponavadi se prenosnik odpre tako, da najprej odstraniš tipkovnico. in to je tudi vse za to kar ti potrebuješ, saj se potem že vidi ventilatorje in hladilnik (ponavadi). na netu si zdownloadaj service manual ali disassembly manual.
LP
LP
ant, moj prenosnik, se ne odpre da odstraniš tipkovnico, niti se ni noben prejšn, vsakič dozdej sem odpro prenosnik na spodnji strani, pa sem jih odpru že malo more...
timek ::
Imam Compaq Presario 700. Če sem dolgo časa gor se cel prenosnik kar dobro segreje. A bi se recimo dalo če bi odstranil hladilnik iz precesorja pa zamenjal termalno pasto ali pa kaj?
ant ::
točno tak laptop sem imel tudi sam. pregreva se kar ja in ponavadi zmrzuje zaradi rama. ali si slučajno dodal ram, ki ni bil narejen točno za ta laptop? ram mora namreč prenesti visoke temperature, saj je hlajenje res slabo narejeno.
in kot sem rekel tudi ta laptop se odpre zgoraj tako, da odstraniš tipkovnico. še prej moraš na spodnji strani laptopa odviti dva vijaka, ki držita plastiko nad tipkovnico. to plastiko nato odstraniš, nato pa še tipkovnico. pod tipkovnico je hladilnik na katerega je pritrjen tudi ventilator. pritrjen je s 4 vijaki na sredini in nekaj ob strani. predlagam ti, da dobro ščitiš hladilnik, v katerega se je verjetno nabralo že veliko prahu.
lahko pa ti to naredim tudi sam>sporoči na zs
LP
in kot sem rekel tudi ta laptop se odpre zgoraj tako, da odstraniš tipkovnico. še prej moraš na spodnji strani laptopa odviti dva vijaka, ki držita plastiko nad tipkovnico. to plastiko nato odstraniš, nato pa še tipkovnico. pod tipkovnico je hladilnik na katerega je pritrjen tudi ventilator. pritrjen je s 4 vijaki na sredini in nekaj ob strani. predlagam ti, da dobro ščitiš hladilnik, v katerega se je verjetno nabralo že veliko prahu.
lahko pa ti to naredim tudi sam>sporoči na zs
LP
ja sem vidu ant, da ko sem pogledal kir laptop je, da se odpre od zgoraj,tak, da pardon za pametovanje , zanimivo je, da so pri men ko sem imel TRONa rabli cele 3 mesce da so ugotovili, da se tron pregreva, pa še to sem jim jst mogu povejat, mejal so pa matično... sam ga pa nisem upo odpret zaradi garancije.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ugašanje prenosnikaOddelek: Strojna oprema | 1095 (908) | solatko |
» | HP uredil težave s pregrevanjem tiskalnikov, izvorni problem ostajaOddelek: Novice / Varnost | 7850 (6270) | techfreak :) |
» | odpiranje laptopa toshibaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1737 (1492) | Modiano |
» | Težave s HP 6735s (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7593 (5867) | jan01 |
» | Laptopu občasno pada frekvenca procesorja ... (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5902 (4628) | venetu |