» »

Pocasno delovanje racunalnika

Pocasno delovanje racunalnika

Blum ::

V firmi imam normalen racunalnik, z dovolj rama, zbrisanimi nepotrebnimi stvarmi, dovolj prostora na disku, racunalnik je dokaj nov še (cca eno leto star, intel p4 3ghz), in mi deluje pocasi:
potrebuje kar nekaj casa da odpre word(imam samo klasične fonte), mapo, winamp, start, ter ostalo. Formatiranje žal odpade (ne smem). sem pa že povečal navidezni pomnilnik, zvoke, animacije ter podobno izklopil, nastavil na klasičen izgled, odkljukal iskanje datotek z indeksiranjem na disku ter mogoče še kakšno zadevo, pa sem jo izpustil.
Kakšen predlog še?
  • spremenil: Blum ()

Spike Edin ::

Živjo!

Osebno priporočam da je na disku prosto vsaj 30 - 33% prostora. Ostalo pa:

Posodabljanje Windows-a

Če uporabljaš Windows XP in imaš internet, enostavno moreš ( no ja moraš, priporočeno je) posodabljat sistem ker vsak teden odkrijejo nove varnostne popravke tako da jih je priporočeno namestit.Kako to storiti? Odpreš Internet Explorer, klikneš na Orodja (Tools), potem pa Windows Update.

Čiščenje Virusev in Adaware, Spyware ipd

Ali imaš na računalniku dober antivirusni program? Z automatskim posodabljanjem? Si že pregledal sistem za spyware, adaware in ostale stvari? Če ne, bi bilo priporočeno da to storiš. Glede spyware, adaware in ostale stvari priporočam ostale programe: Spybot S&D, Adaware, Spyware doctor ... Viruses in ostale stvari lahko dosti upočasnijo sistem, ker uporabijo tvoj vir za generiranje popup ads, pošiljanje spam-a spam.

Odstranjevanje neuporabnih programov

Mogoče imaš veliko programov na svojem disku katere ne rabiš več. Priporočeno jih je odstraniti. Nadzorna plošča- Dodaj/Odstrani programe.

Čiščenje diska

Priporočam uporabo programa CCleaner kateri bo počistil vso nesnago na disku.

Čiščenje registra

Ja... ko nameščamo in odstranjujemo raznorazne programe ostane register kateri ni več uporaben. Priporočam program TuneUP kateri bo že opravil svoje delo in pospešil delovanje sistema

In na koncu ...

Defregmentiranje diska

Kja to pomeni? Vsak dan delamo na računalniku, brišemo dadoteke, mape, nameščamo raznorazne programe in podobno. No naj ne kompliciram bom kr po domače. Vzemimo razmetano sobo ali pospravljeno sobo in v kateri sobi se bomo prej znašli oz hitreje poiskali stvari katere iščemo? Mislim da v pospravljeni isto je pri disku. Dadoteke in mape so razmetane in program za defregmentiranje jih pospravi, pospeši branje in seveda hitrost samega sistema. Kako to storiti? No, priporočam program Diskeeper ampak zadevo tudi vsebuje XP. Odpremo Moj računalnik>Kliknemo z desnim na particijo in izberemo Lasnosti>Orodja>In že vidimo Defregmentiranje.

No, tole sem nekako na hitro napisal. Za napake se opravičujem in seveda upam da ti bo pomagal vsaj meni in tisoč ostalimi je tako da ....
Veliko sreče.
The PC Doctor

Blum ::

najlepša hvala, v ponedeljek bom nekaj teh stvari opravil, vecina sem jih pa ze prej.

Spike Edin ::

Malenkost, upam da ti bo uspelo.

Lp!
The PC Doctor


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varnost in stabilnost sistema

Oddelek: Operacijski sistemi
251427 (1138) bluefish
»

Odstranjevanje trdovratne hibridne zalege [Napredno]

Oddelek: Informacijska varnost
312773 (1939) fiction
»

Vaš sanjski računalnik

Oddelek: Loža
312642 (1687) Pyr0Beast
»

resetera mi mašino

Oddelek: Pomoč in nasveti
161175 (1015) Tantadruj
»

računalnik se noče ugasnit

Oddelek: Pomoč in nasveti
51701 (1576) urshy

Več podobnih tem