Forum » Izdelava spletišč » Cutenews in UTF-8
Cutenews in UTF-8
gregy ::
Zdravo
Dela kdo z Cutenews (CN)? Imam namreč problem
Na stran so includane novice, tako kot morajo biti .. in tudi delujejo .. šumniki namreč.
primer.
ampak .. pogledna kodo mi da isti šmoren
se pravi, ne prikaže Šumnika v pravilni kodi, seveda je ta stran označena z UTF-8 CHARSET. Ker kasneje naprej na strani, includam naše produkte in jih prikaže pravilno .. na strani č š ž, na view source pa lepo "&%854, #&832".. in jih potem tudi v mailu lepo pokaže, ker so pač true utf :)
any idea, kaj za hudiča ga CN mučka?
hvala
Dela kdo z Cutenews (CN)? Imam namreč problem
Na stran so includane novice, tako kot morajo biti .. in tudi delujejo .. šumniki namreč.
primer.
Najave: - Štajerska noč v Ljubljani, Sreda, 24 Oktober 2007 (7:31)
ampak .. pogledna kodo mi da isti šmoren
<font face="verdana" size="1">- <a href="http://www.vstopnice.com">Štajerska noč v Ljubljani</a>, Sreda, 24 Oktober 2007 (7:31)</font>
se pravi, ne prikaže Šumnika v pravilni kodi, seveda je ta stran označena z UTF-8 CHARSET. Ker kasneje naprej na strani, includam naše produkte in jih prikaže pravilno .. na strani č š ž, na view source pa lepo "&%854, #&832".. in jih potem tudi v mailu lepo pokaže, ker so pač true utf :)
any idea, kaj za hudiča ga CN mučka?
hvala
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX<br />
Vstopnice.com so moja strast ...
- spremenil: gregy ()
mte ::
Hm, in kje točno je problem? Te torej motijo čudni znaki v sourcu, ki jih uporabnik niti ne vidi?
lp
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mte ()
gregy ::
problem je v tem, da ta stran vsebuje različne podatke iz različnih koncev (include) in mi v bistvu generira mailing listo ... nakar jaz samo copy/paste source kodo te strani v porgram kjer pošiljam mailing listo ven.
In potem v mailu .. šumniki od novic niso šumniki, ker jih v sourceu ne pokaže pravilno, vsi ostali so pravilno prikazani .. to je moj problem
In potem v mailu .. šumniki od novic niso šumniki, ker jih v sourceu ne pokaže pravilno, vsi ostali so pravilno prikazani .. to je moj problem
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX<br />
Good Guy ::
ne glede na to da je tema stara kot zemlja bo ravno pravšnja..
v novicah ki so objavljene z cute news mi ne kaže šumnikov..
sem opazil da že sam sistem cute news ko oddam novico pretvori šumnike v neke čudne znake..
kaj bi se dalo spremeniti da bi zadeva laufala?
Hvala
EDIT: sem na uradni strani našel utf-8 patch sedaj deluje ;)
v novicah ki so objavljene z cute news mi ne kaže šumnikov..
sem opazil da že sam sistem cute news ko oddam novico pretvori šumnike v neke čudne znake..
kaj bi se dalo spremeniti da bi zadeva laufala?
Hvala
EDIT: sem na uradni strani našel utf-8 patch sedaj deluje ;)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Good Guy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdovratne težave v HTML/CSS-ju (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8494 (6472) | joker16_7 |
» | [Java] Prevajanje in šumniki v ubuntuOddelek: Programiranje | 2487 (2104) | mmaestro |
» | [HTML/CSS] Čudna napaka na straniOddelek: Izdelava spletišč | 1245 (1028) | blackbfm |
» | Stran je UTF8 - view siource ni UTF8Oddelek: Izdelava spletišč | 1933 (1810) | gregy |
» | Šumniki v tpl datotekahOddelek: Izdelava spletišč | 1603 (1415) | Gorky |