Forum » Operacijski sistemi » ne vidim particije
ne vidim particije
Twister_ ::
imel sem visto, ki se mi je sesula zaradi installiranja alcohola, ki ni bil kompatibilen z visto, sedaj pa sem se odlocil da preidem nazaj na XPje. v glavnem.. imam 2 particiji, in ko se mi je sesula vista, sem z ERD commanderjem pomembne podatke prenesl iz particije c, kjer sem imel installirano visto, na particijo d. particijo c sem formatiral, in nanjo nalozil XPje. sedaj pa d particije sploh ne vidim vec.. vidim jo le, ce zazenem upravljalca diskov, vendar pa do podatkov na njej ne morem vec dostopati. lahko jo formatiram, ampak nocem izgubiti podatkov. kaj naj storim sedaj, da pridem do podatkov?
hvala za pomoc! LP, Twister
hvala za pomoc! LP, Twister
grex ::
Particija, ki jo vidiš, je "hidden" zato ti je ne pokaže. V partition managerju moraš ugasniti flag "hidden" pa bol.
Ne vem kako se v winsih že to naredi, ampak nekje v disk managerju mora biti.
Druga varjanta je Partition Magic ali pa GParted live CD.
Ne vem kako se v winsih že to naredi, ampak nekje v disk managerju mora biti.
Druga varjanta je Partition Magic ali pa GParted live CD.
Twister_ ::
ne, pariticija ni skrita, ampak mi pise v disk managerju, da je to nedodeljen prostor. tako da izgleda, da te particije sploh ni vec, in so sli vsi podatki v k... ni pa mi jasno, kaksen je razlog za to, saj nisem te particije nic spreminjal, le C sem formatiral, in nalozil gor Xp-je namest viste.
grex ::
Poskusi še z Gparted liveCD, da vidiš, kaj ti napiše. Če bo isto, ti verjetno ostane samo še kakšen partition recovery tool. Partition magic bo tudi dober.
Mi je pa malo čudno, jaz sem nekoč isto naredil in to večkrat, vedno mi je particija postala skrita. Je pa res, da nisem uporabljal disk managerja - možno, da ti napačno kaj pokaže.
Mi je pa malo čudno, jaz sem nekoč isto naredil in to večkrat, vedno mi je particija postala skrita. Je pa res, da nisem uporabljal disk managerja - možno, da ti napačno kaj pokaže.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povečanje sistemske particije WIN7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5869 (3019) | Hanzi77 |
» | Expand C driveOddelek: Pomoč in nasveti | 1204 (948) | mednejed |
» | Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4886 (3868) | Dejk0 |
» | USB HD 2,5 iz laptopa ne gre kopiratOddelek: Strojna oprema | 1478 (1266) | Vasakhan |
» | Fantomska particija.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1563 (1369) | zk_eu |