» »

Ni zvoka Asus P5K

Ni zvoka Asus P5K

Vienna ::

Pozdravljeni,

A mogoče kdo ima od vas matično ploščo od Asusa P5K in ima težave z zvokom ?. Jaz ga sploh nimam ;(( . Sem že totalno sfrustriran. Ne moram intšalirat ne driver-jev iz cd-ja, '' napaka pri inštalaciji '', prav tako enak problem pri vseh ( novih ) driver-jih katere sem posnel od Asusa ali pa Reatlek-a.
Tukaj še je slika mojga problema ;

Luka55 ::

Imam isto plato in nimam nobenih težav z inštalacijo driverjev niti z zvokom.Mogoče neumestno vprašanje ampak vseeno, si pozoren, da inštaliraš driverje za winxp in ne za visto npr. ?.Ker meni na cd-ju, ki je priložen zraven matične plošče piše " Vista drivers inside ".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Luka55 ()

Silvo ::

Katero grafiko pa imaš?
Mogoče atijevo HD?

lp
Silvo

Luka55 , ja sem izbral na Cd-ju tisto opcijo, kot ti sam pregleda sistem in ti inštalira vse drajverje. Ko mi je tam napisal napako za ta zvok, pa sem posnel z neta druge drajverje, nazadnje še tale najnovejše 1.80 in spet enaka napaka kot pri vseh ostalih. Drugače pa imam GeFroce 8400 Gs. Tudi deinštalirat ne moram te '' Audio Device on High Definition Audio Bus '', mi potem napiše '' Failed to uninstall the device. The device may be required to boot up the computer ''. Lahko jo samo izkoklopim, ampak tud takrat je ne moram de-instašlirat.

dejansan ::

če imaš xp-je je potrebno prvo inštalirati en popravek in šele nato driverje
dejansan

Tilen ::

Ta HDA je groza in strah. Ti pa proporočam, da ko boš 1x uredil, da si vse popravke daš v eno mapo ali na CD in na vlko gor napiši HDA crap. Naslednjič ko boš to spet nameščal pa ne bo vsega pri roki boš spet eno uro rabil brez veze da boš vse našel na netu. Sem imel prvič podobne težave na win 2003.

Na hitro pogooglaj za:

AD1988_XP_510016240.zip
AnalogDevices_smhd_drv51014560.zip
sp32646.rar
WDM_R157

S tem sem jaz rešil težavo na koncu.

edit: dodani fajli/link
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Dejansan, hvala za nasvet, uporabljam Windows Xp z service pack 2, a mi veš povedat kateri povpravek ali dodatek tole misliš ?.
Se strinjam z Tilem, to je popolni shit, kot da bi imel računalnik 15 let star, da še je tak enostavna stvar kot zvok problem.

Tile bom pogledal za omenjeno, hvala

dejansan ::

točnega imena se ne spomnim, samo ga imaš na cd-ju pod audio, mislim pa da gre celo nekaj na microsoft....

v glavnem poglej na cd-ju pod audio
dejansan

jan01 ::

Kaj pa če bi probal posneti najnovejše driverje download

Hvala vsem za trud. Sem na koncu pokapiral, da sem mogel deinštalirat, nekšne druge Hd drajverje da sem lahko deinštaliral ta Audio Dvice on High,.....
potem na novo zagnal računalnik in je spet sprepoznal tale High Definition Audio Bus, na kar sem prekinil avtomatsko inštalacijo, tako sem lahko inštalirar zadnje drajverje pri katerih ni bilo napake. Še dva dni zajebavanja in bo tale zvok delal. Zdaj mi dela samo bas, nič drugo kot nizki toni, nemaveze kaj preklapljam in stiskam na '' mixerju '' ali v katere izhode dajam zvočnike. Zagotovo pa lahko rečem da je to zadnji Asusov izdelek, ki sem ga kupil.

MEDENA ::

to nima nobene veze z asusom ampak audio chip....

MadMicka ::

Pri meni je stvar še bolj hecna, pri Asus P5k Delux in MS Visti, 32 bit, mi tale soundmax večji del časa dela samo preko desnega zvočnika, včasih preko obeh, včasih pa sam od sebe spreminja še glasnost. Včasih ti in levi in desni zvok spušča preko desnega zvočnika, včasih pa samo desnega. Imam pa zadnjo verzijo driversov 6.10.1.6180. Grozn.

Zdej pa, z neta sem snel neke drijverje, ki naj bi delali. Ampak, jih ne morem inštalirati, saj če dam "update drivers" in pokažem, kje je mapa z drijverji, ki bi jih rad inštaliral, mi napiše, da imam updejtane driverje in ne potrebujem drugih :((

Kako naj sedaj naložim druge drivers?

No jaz sem se še prej prehitro veselil. Zvok sem zdaj nekako spravil da dela, ampak preskakuje, kot stara plošča, šteka, mednem tudi kar cel računalnik. Jaz ne vem kaj še naj z tem.
MadMicka, jaz sem toliko pri Windows Xp pokapiral, če hočeš vse skupaj de-inštalirat moraš prvo de-inštalirat Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio, potem na novo zagneš računalnik naker te zače ponovno spraševat da je najdo novo strojno opremo in lahko naložiš druge gonilnike.

X-Hair ::

Heh tudi meni nekaj ne stima po instalaciji Viste. Ko sem imel XP-je je equalizer lepo delal. Sedaj ni vec plavi predvajalnik ampak crni in mi ne jebe equalizerja, vse ostalo pa dela. Tudi P5K3 deluxe.

No toliko, da vam sporočim, da sem vsaj jaz se znebil svojih težav. Za štekanje zvoka,....so pa bili odgovorni spet drajverji ( raid,....) iz Ausus Cd-ja. Ko sem naložil nove gonilnike ( http://www.station-drivers.com/page/jmi... ) pa končno in po velikih mukah vse skupaj dela.

Tilen ::

Raid gonilniki so bili krivi, da ni delal zvok? 8-O
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

mHlyak ::

Js mam isti problem na P5K (ne morem namestit driverje za HD Audio) pa bi proso onemu ki je uspelo to popravit da lepo razloži.
:) :)

thx

pozitron ::

Da raid gonilniki "Jmicron" delajo težave z zvokom, saj kot sem jaz bral na asus forumu. Če ne uporabljaš raid ti ni treba inštalirat Jmicron raid driver, privzeti windows driver zadostuje. Če maš pa vse sata (hdd, dvd pekač), pa najboljš da disejblaš Jmicron v biosu. Jst z zvokom nimam nobenih težav, mam ta nove driverje, ter brez raid driverja (Jmicron), dela vse ok.

Pinturicchio ::

Imam popolnoma enak problem in nikakor ne morem usposobit zvoka. ;( Prosim če mi kdo natančno razloži kaj je treba narediti. Hvala

matolinex ::

zdravo tudi jaz sem imel težave z tem HD audio bus driverji.
problem sem imel na WIN XP sp2 (ko sem prešel iz viste), in zadevo sem poskušal urediti z popravki ki jih ponuja Microsft in z kup drugega crapa ki sem ga našel na netu, vendar mi ni in ni ratalo!!!

zadevo sem rešil s tem DA SEM NA NOVO NALOŽIL WIN XP TOKRAT Z SP3!!! IN NALOŽIL OBSTOJEČE AUDIO DRIVERJE ZA XP, BREZ POPRAVKOV!!! IN ZADEVA DELUJE!!! :)

ker so v sp3 dodatno nahajajo popravki za HD audio bus...
p.s ne pomaga ce samo updateas iz sp2 na sp3, ampak moras na novo naložiti cele windowse z sp3...
poskusil na laptopu acer aspire 7520 z asusovo plato in realtek sound driveri...

lep pozdrav

Valvoline ::

P5K pr men enako,težava enaka :D
Ne spomnim se kak sem rešu stvar. Pr men je bila težava z XPsp3. Zdaj dela brezhibno že 1 leto.
Nek patch je bil za sp2 in sp3 se mi zdi kjer je HD-audio gonilnik inštaliran kot za XPsp1.
ne najdem tega patcha trenutno,ponavad takšnih nekje shranim na cd al pa na disku. Če bom najdu takoj posredujem na rapidshare.

Valvoline ::

http://drivers.softpedia.com/get/SOUND-...
Tle maš microsoft uaa bus HDA driver.
Najprej zbriši vse audio gonilnike ki jih maš gor. Inštaliraj tega UAA,potem še enkrat realtekove gonilnike.
In poročaj če bo šlo.

Dabl ::

jest mam isto probleme z zvokom oz. zej sm zvok popravu zej pa nikakor ne morm dat nazaj gor microsoft uaa bus driver for high defenition avdio. Gdo ve kaj morm nardit?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ni signala

Oddelek: Pomoč in nasveti
6529 (478) kmetek
»

"Brez avdio naprave"

Oddelek: Pomoč in nasveti
325879 (4198) gasos
»