» »

Prenos podatkov med PCjem in Laptopom -> XP - Vista

Prenos podatkov med PCjem in Laptopom -> XP - Vista

libreus ::

Zdravo,

Zanima me kot v naslovu navedeno, kako lahko prenašam podatke (slike, filme, pesmi,..) it enega računalnika na drugega.
Siituacija je taka. Imam Namizni (navaden pc) računalnik na kateremu so nameščeni windows XP in na laptopu pa je Windows vista.
Kako lahko prenesem podatke iz enega na drugi računalnik. Oba sta povezana na internet.

Mi lahko kdo opiše postopek oz. kakšen nasvet.
Se vam zahvaljujem vnaprej! 0:)

Lp,
Gregor

libreus ::

A res nobeden ne bi vedel?

:O

Luka55 ::

Jaz sicer imam oba računalnika v domačem omrežju ampak vseeno za velike podatke pa uporabljam zato prirejen USB LapLink kabel.Je pa ta kabel okoli 15€ in zelo enostaven za uporabo.Lahko pa uporabiš tudi crossover mrežni kabel , ki je cenejša možnost.

punisher16 ::

Povezava pc-laptop(laplink kabel) problem
to si poglej...sem imel enak problem in ga uspešno rešil.

Drugače pa...laplink kabla se ti ne splača kupovat, sicer je odlična zadeva, ampak kot kaže ne podpira prenosov podatkov med dvema različnima operacijskima sistemoma oz. driverjev za visto še ni mogoče nikjer dobit(vsaj za tak laplink kabel kot ga imam sam).
white trash hero

Zgodovina sprememb…

m.i.h.a. ::

uh cela drama

je v omrežju ruter?
konfiguriraš IP-je compov, da se vidita med sabo in potem na enem compu omogočiš share podatkov (desni klik na mapo in share), na drugem compu oz laptopu pa potem v recimo exploreju v naslovno vrstico vpišeš \\imeračunalnika oz poiščeš share mapo preko omrežja (v visti: Start > Network)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mreža med win 98in win7

Oddelek: Omrežja in internet
303361 (2606) Duhec
»

POVEZAVA 2 PC - drugače

Oddelek: Strojna oprema
91718 (1606) solatko
»

povezava preko LPT kabla (od printerja podobno)

Oddelek: Programska oprema
191420 (1219) civic_
»

povazava racunalnikov

Oddelek: Pomoč in nasveti
51051 (918) Tomi
»

Povezava dveh računalnikov

Oddelek: Pomoč in nasveti
201471 (1214) Fantom

Več podobnih tem